Haberler

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, kendisinin de aralarında bulunduğu CHP'lilerin, cezaevindeki terör örgütü üyeleri ile görüştüğü algısını yarattığını savunarak, "Başımıza gelebilecek her türlü olumsuzluktan ve can güvenliğimizden Bekir Bozdağ sorumludur.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, kendisinin de aralarında bulunduğu CHP'lilerin, cezaevindeki terör örgütü üyeleri ile görüştüğü algısını yarattığını savunarak, "Başımıza gelebilecek her türlü olumsuzluktan ve can güvenliğimizden Bekir Bozdağ sorumludur." dedi.

Tüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın çok tartışılacak bir yargı paketi olduğunu öne sürdü.

AK Parti'nin bu paketle yargıyı yeniden dizayn ettiğini savunan Tüm, "Hukukun üstünlüğüne inanan ne kadar yargıç varsa tamamı görevden uzaklaştırılarak biat yargısı oluşturulmak isteniyor." iddiasında bulundu.

İktidarın, muhalif tüm sesleri susturmak adına nefret ve şiddet söylemlerine devam ettiğini ileri süren Tüm, bu söylemlerin sonucunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile milletvekillerine karşı algı operasyonu yapıldığını ve hedef gösterildiklerini savundu.

Tüm, "Adalet Bakanı, son yaptığı talihsiz açıklamayla bizlerin terör örgütü üyeleri ile görüştüğümüz algısını yaratıyor. Bu tamamen yalandır, iftiradır. Bilsinler ki bu çabalar boşunadır. CHP, her türlü terörün karşısında olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile ilgili hukuki süreç başlattıklarını aktaran ve kendisini istifaya davet eden Tüm, "Başımıza gelebilecek her türlü olumsuzluktan ve can güvenliğimizden Bekir Bozdağ sorumludur. Bekir Bozdağ, kimlerin terör örgütüyle bizzat görüştüklerini merak ediyorsa Oslo görüşmelerine baksın, İmralı'ya baksın, Kandil'e baksın." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Bekir Bozdağ Mehmet Tüm Balıkesir Danıştay Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title