Haberler

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AHİM) cemevi kararına ilişkin, "AİHM kararı yeni bir durumu ortaya çıkarmıştır.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AHİM) cemevi kararına ilişkin, "AİHM kararı yeni bir durumu ortaya çıkarmıştır. Hükümet bu kararın bağlayıcılığını da dikkate alarak, bu sorunu bir an önce çözmelidir." dedi.

Tüm, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Aleviler için tarihi bir karar verdiğini savunarak, Cem Vakfı'nın, Alevilerin kamusal hakları konusunda 11 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinin AİHM tarafından açıklanan kararla sona erdiğini belirtti.Mehmet Tüm, Alevilerin haklarını AİHM'de aramaktan memnun olmadığını ancak başka bir yol kalmadığı için bu yolu seçtiklerini ifade ederek, AK Parti'nin Alevi çalıştayları yapmasına karşın, "Bir arpa yol" alınmadığını ileri sürdü.

Tün, "Aleviler ülkemizde sürekli ötekileştirilmiş, ayrımcılığa uğramış ve mağdur edilmişlerdir. Maraş'ta, Çorum'da katliamlara uğramış, Madımak'ta diri diri yakılmışlardır. Bunlara rağmen Aleviler çocuklarına düşmanlığı öğretmemiştir. AKP, her seçim döneminde cemevleri meselesini gündeme getirmiştir. Alevilerin inanç merkezleri cemevleridir. Bunu hepimiz böyle kabul etmek zorundayız. Aleviler eşit yurttaşlık temelinde haklarını istiyorlar." diye konuştu.

CHP'li Tüm, AİHM'in verdiği kararların hükümet tarafından uygulanmadığını vurgulayarak, "AİHM kararı yeni bir durumu ortaya çıkarmıştır. Hükümet bu kararın bağlayıcılığını da dikkate alarak, bu sorunu bir an önce çözmelidir. Gelin, bu sorunu TBMM çatısı altında çözelim." çağrısında bulundu.

Mehmet Tüm'ün basın toplantısına bazı CHP milletvekilleri de katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Tüm Balıkesir Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title