Haberler

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Kahramanmaraş'ta yapılması planlanan sığınmacı kampı ile ilgili, "Hükümet, Kahramanmaraş gibi hassas bir bölgeyi seçerek neyi amaçlamaktadır" diye sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Kahramanmaraş'ta yapılması planlanan sığınmacı kampı ile ilgili, "Hükümet, Kahramanmaraş gibi hassas bir bölgeyi seçerek neyi amaçlamaktadır" diye sordu.

Tüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sığınmacılar için Kahramanmaraş'a kurulması planlanan kampla ilgili bölge halkının çekinceleri olduğunu ileri sürdü.

Yapılması planlanan kampların bulunduğu bölgede Alevi ve Sünni vatandaşların bir arada yaşadığını belirten Tüm, "Yerleştirilmesi planlanan sığınmacılar ülkelerinde yaşanan dramın sorumlusu olarak Esed ve dolayısıyla Suriye'deki Alevileri görmekteler. Dolayısıyla bölgede ilerleyen süreçte bir kışkırtma olması halinde yaşanabilecekleri tahmin etmek zor değildir. Bölge halkı da bu çekincelerini açıkça belirtmektedir." dedi.

Kahramanmaraş'ın bu konuda hassas bir bölge olduğunu ayrıca Sivas'ta da benzer bir kamp çalışmasının planlandığı duyumlarının alındığını belirten Tüm, "Hükümet, Kahramanmaraş gibi hassas bir bölgeyi seçerek neyi amaçlamaktadır. Şimdi de duyumlarımıza göre Sivas Divriği'de böyle bir kamp çalışması planlanıyor. Eğer bu doğru ise hükümetin Alevi yerleşim alanlarını seçmesinin tesadüf olmadığını, planlı ve kötü niyetli bir anlayışın sonucu olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm, iktidarın Kahramanmaraş'taki kamp konusunda bir yanlışın içinde olduğunu ve bu yanlıştan derhal vazgeçmesi gerektiğini, yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun sorumlusunun hükümet olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Kahramanmaraş Mehmet Tüm Balıkesir Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title