Haberler

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Şişman Açıklaması

Güncelleme:

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, "10 yıllık birlikteliğimizin ideolojik ya da particilik değil" dedi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Küçükköy belde Belediye Başkanı Mesut Ergin ile bir grubun partilerinden istifa etmesine ilişkin, "Bazılarıyla en az 5, bazılarıyla en az 10 yıllık birlikteliğimizin ideolojik ya da particilik değil, sonunda menfaat birlikteliği düzeyinde olduğu anlaşılmıştır" dedi.

Şişman, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimler için adayların, kamuoyu yoklamalarıyla belirlendiğini söyledi.

Türközen ve Ergin'in, bu sürecin sonucunu beğenmeyerek istifa ettiğini savunan Şişman, şöyle konuştu:

"Hasan Bülent Türközen ve Mesut Ergin 278 kişilik grupla İlçe Başkanlığımıza gelerek partimizden istifa etmiştir ama bunların yerine 400 kişilik bir yurttaş grubu partimize yeni üye olmak için başvurmuştur. Yakın gelecekte toplu törenle işlemleri yapılacaktır. İstifa eden belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri ve diğer partililer, anayasal siyasi özgürlük haklarını kullanmıştır. Bazılarıyla en az 5, bazılarıyla en az 10 yıllık birlikteliğimizin ideolojik ya da particilik değil, sonunda menfaat birlikteliği düzeyinde olduğu anlaşılmıştır. Partimiz, seçim yaparken önce ilçemizdeki 48 bin 800 seçmene kamuoyu yoklamasıyla anılan bu belediye başkanlarımızın seçmen arasındaki karşılığını, bir başka ifadeyle karnesini sordu. Daha sonra parti tabanında parti müfettişleriyle tespit ve değerlendirme yaptı. Çıkan sonuca göre, tekrar görev verilmesi için karne yetersiz kaldı. Eğilim yoklaması da varsayılan ölçme yöntemlerinden biriydi ama demek ki gerek kalmadı. Seçimi yapan, CHP'deki deneyimli 5 kişi ve genel başkan yardımcılarıydı. Devleti yönetmeye talip, zamanında devlet adamlığı yapan ciddi nitelikli bu kurulun kararına saygı duymamak, CHP'ye saygı duymamakla eş anlamlıdır."

Şişman, kamuoyu yoklaması sonuçlarının kimseyle paylaşılmadığını ve Ergin'in "yüzde 42'lik sonuç" ifadesinin doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Bülent Türközen Küçükköy Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title