Haberler

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan Açıklaması

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Türkiye'nin bir hukuk devleti olması gerektiğini, bir muktedirin emir ve talimatlarıyla yönetilen bir polis devleti olmayacağını dosta düşmana önümüzdeki günlerde hep beraber göstereceğiz" dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, " Türkiye'nin bir hukuk devleti olması gerektiğini, bir muktedirin emir ve talimatlarıyla yönetilen bir polis devleti olmayacağını dosta düşmana önümüzdeki günlerde hep beraber göstereceğiz" dedi.

Bayraktutan, CHP İstanbul Milletvekilli Melda Onur ve CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında,  "Birleşik Haziran Hareketi"nin 13 Şubat'ta Türkiye genelinde gerçekleştirmek istediği "laik ve bilimsel eğitim için boykot" eylemine ilişkin Artvin'de bildiri dağıtan öğretmen ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Zor kullanılarak karakola götürülen ve ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmalarının istemiyle mahkemeye sevk edilen söz konusu kişilerin hakim kararıyla serbest bırakıldıklarını dile getiren Bayraktutan, bugün öğlen saatlerinde yine bu harekete mensup olan öğretmen ve öğrencilerin Artvin kent merkezinde basın açıklaması yapmak isterken güvenlik güçleri tarafından zor kullanılarak gözaltına alındıklarını kaydetti.

İlk olarak gözaltına alınan kişilerin ifadelerinin alınması sırasında bir Cumhuriyet savcısının olayla ilgisi olmayan sorular yönelttiğini ve avukat Bedrettin Kalın ile yaşadığı tartışma sırasında "Mustafa Kemal din değildir" dediğini öne süren Bayraktutan, bu ifadelerin bir tutanakla kayıt altına alındığını anlattı.

Savcıya tepki gösteren Bayraktutan, "Bu nefret ya? Ben ne kin? Sen kimsin? Sen Cumhuriyet'in savcısı mısın? Cumhuriyet'in savcılarının biz kimler olduğunu biliyoruz. Senin haddine mi kalmış? Burada sana kimse zaten Mustafa Kemal Atatürk'ün din olduğuna ilişkin bir beyanda bulunmuyor. Din hepimizin dini, Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Eğer dine hakaret ilişkin bir adres arıyorsa bakaraya makaraya gitsin, ilgili bakanlara gitsin bu savcı. Hükümetin savcılığını yaparak nereye kadar gidecek merak ediyorum. Bu siyaset rüzgarı bir gün ters ederse ne yapacak?" diye konuştu.

Önümüzdeki hafta TBMM gündemine gelecek olan "İç Güvenlik Paketi"nin daha yasalaşmadan faşizmin ayak seslerinin Artvin'den duyulduğunu öne süren Bayraktutan, "Türkiye'nin bir hukuk devleti olması gerektiğini, bir muktedirin emir ve talimatlarıyla yönetilen bir polis devleti olmayacağını dosta düşmana önümüzdeki gönlerde hep beraber göstereceğiz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise gazetecilerin soruları üzerine eski haber kameramanı Yılmaz Koçyılmaz'ın tartıştığı trafik polisi tarafından gözaltına alınmak istenirken fenalaşarak hayatını kaybettiği iddiasına ilişkin, "Bunun bir makul şüphe olması çok düşündürücü. Güvenlik Paketi öncesinde faşizmin ayak sesleri daha duyulurken faşizmin uygulamaları Ankara'nın göbeğinde kendisini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Uğur Bayraktutan İstanbul Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title