Haberler

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan Açıklaması

"Artvin'de ÇED raporu alınmadan ormanlar katledilerek yol genişletilmek isteniyor"

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de ÇED Raporu alınmadan ormanlar katledilerek yolun genişletilmek istendiğini söyledi.

Bayraktutan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında,  Artvin Kafkasör Cerattepe bölgesinde bakın madeni projesi için ÇED olumlu kararı alındığını,  ancak kararın iptali için açılmış olan davanın devam ettiğini anlattı. Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından maden ruhsat alanından rezervin taşınması düşünülen Oruçlu Köyü mevcut yol güzergahının maden şirketi tarafından genişletilmesi gerekçesiyle ormanlık alanda kesim yapılması için damgalama yapılacağının duyurulduğunu kaydeden Bayrakutan, yapılan işlemin yasalara aykırı olduğunun ilgililere bildirildiğini, ağaç kesimi yapılacağını duyan köylülerin tepki gösterdiğini ifade etti.

Yapılan çalışmanın tümüyle yasalara aykırı olduğunu, alınan ÇED Raporu içinde yol genişletme çalışmasının bulunmadığını belirten Bayraktutan, "Yapılması planlanan yol genişletme çalışması, maden şirketi tarafından yapılacak bir iş olup ÇED Yönetmeliği'ne tabi işlerdendir. Bu yol için alınmış bir ÇED Raporu yoktur. Artvin'de ÇED Raporu alınmadan ormanlar katledilerek yol genişletilmek isteniyor.  ÇED Raporu bulunmaksızın Artvin orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen izinle yol yapılması mümkün değil. Bu nedenle yapılan yasadı, hukuka aykırı çalışma olacak" dedi.

Artvin'de "ironik bir durum yaşandığını" savunan Bayraktutan, "Artvin'de ormanı kesen Orman Bölge Müdürlüğü'dür. Türkiye'de hiç bu kadar ironik durumla karşı karşıya kalmadık. Artvin, bu katliama dur demek istiyor. Orman Bakanı'na çağrıda bulunuyorum; Bölge Müdürü'ne katliamın durdurulması için talimat ver. Bu katliamı kabul etmeyiz. Artvinliler tarihin hiçbir döneminde devletle karşı karşıya gelmedi. Ama bugün Artvin'de halk ile devlet karşı kaşıya getiriliyor. Bir tek Artvinlinin burnu kanarsa, bunun sorumlusu kırmızı koltuklarında oturan bakanlar olacak. Cumhurbaşkanı da bu katliama dur demeli" diye konuştu.

Bayraktutan, Murgul Damar'da Cengiz A.Ş'nin yapmayı planladığı Eti Bakar Murgul Liç Tesisi ve atık Düzenli Depolama Projesi'nin  "Murgul'un içine pimi çekilmiş el bombasını bırakmak" olacağını savunarak, daha önce Cerattepe'de kurulmak istenen ama halkın mücadelesiyle engellenen siyanür havuzlarının şimdi Murgul'un Damar bölgesine yapılmak istendiğini savundu.  Halkın karşı çıktığı projenin hayata geçirilmesi durumunda siyanürle madenciliğin tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileyeceğini ifade eden Bayraktutan, ÇED raporu çıkmadığı halde atık havuzu yapımının fiili  olarak başlatıldığını, Murgul halkının buna izin vermeyeceğini söyledi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Uğur Bayraktutan Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title