Haberler

CHP Ardahan Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

CHP Ardahan il başkanlığı parti binasında düzenlenen kongreye, CHP Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, CHP Akış Şenlik Belediye Başkanı Mülazım Karaçay, CHP Hanak İlçe Başkanı Katip Ayık, CHP Posof İlçe Başkanı Yusuf Demirci ile partililer...

CHP Ardahan il başkanlığı parti binasında düzenlenen kongreye, CHP Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, CHP Akış Şenlik Belediye Başkanı Mülazım Karaçay, CHP Hanak İlçe Başkanı Katip Ayık, CHP Posof İlçe Başkanı Yusuf Demirci ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, ilk olarak divan seçimi yapıldı. Divan Başkanı seçilen CHP Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, açılış konuşması yaptı.

Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve oylanmasıyla devam eden kongrede, merkez ilçe başkanlığı seçimine girecek olan adayların, blok listeyle girmesi oylanarak kabul edildi.

CHP merkez ilçe başkanlığına aday olduklarını açıklayan, Nehir Alparslan ve İsmet Aktaş birer konuşma yaptı.

Daha sonra CHP İl Başkanı Yalçın Taştan bir konuşma yaptı. Taştan ülkenin CHP iktidarına ihtiyacının olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi'ne beklide tarihinde en çok gerekli olduğu bir dönem içindeyiz, onun için önemlidir. Bu halk 12 Eylül'leri geçirdi. Onlara karşı direndik, 12 Mart'lara karşı direndik gençlerimiz, insanlarımız öldü. Onlara askeri diktatörlük dedik, ama bu sivil diktatörlük. Yargıyı kendisine bağladı, YÖK'ü ele geçirdiler, cumhuriyetin bütün kurumlarını ele geçirmeye çalışıyorlar onun için buna karşı mücadele edeceğiz. Kendimiz için, çocuklarımız için, torunlarımız için mücadele etmek zorundayız. Bu bir yaşam şeklidir. Bu ülke bu vatan Türkiye'de yaşayan bütün halkların kanlarıyla kazanılmıştır. Bu ülkeyi başkalarına peşkeş çekmeye kimsenin gücü yetmez. Çünkü bu halk vardır ve bu ülkenin sahibidir. O geçicidir, yarın gidecektir bu halkın gerçek iktidarı gelip bu ülkeyi gerçek derdi halkların kardeşliğini mutlaka sağlayacaktır."

Taştan, 4+4+4 modeline de değinerek Ak Parti iktidarının kindar ve dindar bir nesil yetiştirmek istediğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Kinle bu işi götürmek istiyorlar, İki amacı var bu 4+4+4 sisteminin, 28 Şubat'ın rövanşını almak ve belli gruplardan intikam almak. Biz CHP olarak, böylesine temel bir konuda bilimsel çalışma yapılmasını istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından merkez ilçe başkanlığı seçimi için sandık oylamasına geçildi. Oylama sonunda Nehir Alparslan 50 oy, İsmet Aktaş ise 45 oy aldı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Nehir Alparslan güven tazeledi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Şükrü Bozyiğit Karaçay Posof Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title