Haberler

CHP Ankara Milletvekili Tarhan Açıklaması

"Halka karşı suç işleyen Başbakan'ı önce halktan özür dilemeye ve istifaya davet ediyorum"

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini öne sürdü.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul merkezli operasyona değinen Tarhan, toplumda oluşan algının, suçluların korunduğu, delilerin karartıldığı yönünde olduğunu iddia etti.

Dün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet sisteminin çökertilip, bir parti tarafından yönetime el konulduğunu savunan Tarhan, "Demokratik devlet iflas etmiştir. Yolsuzluklarla bünye çürümüştür. Görev ve yetkilerini anayasadan alan tüm erkler tek kişinin emrine girmiştir. Millet iradesinden bahsedenlerin iradeyi başkalarına devretmeleri nedeniyle devlet tam anlamıyla bir deformasyona uğramıştır. Devlet kanser olmuş ve her yerden metastaz yapmaktadır. Nereye el atsan dökülmektedir. Yargı dün itibariyle kendini kapatma kararı vermiş ve sistem tıkanmıştır" diye konuştu.

CHP'nin geçmişte bu duruma yönelik uyarılarını yaptığını belirten Tarhan, özellikle yargıyla oynanmasının, kurumların intikam aracı olarak kullanılmasının yaratacağı sakıncalara dikkati çektiklerini söyledi.

Adli Kolluk Yönetmeliği'ndeki değişikliği eleştiren ve iktidarın bu yönetmelikle kendini korumaya almak istediğini ileri süren Tarhan, "Neyse ki hala vicdanlı yargıçlar var ki yürütmenin durdurulması kararı çıkmış bugün itibariyle" dedi. Tarhan, şöyle devam etti:

"Eski darbeciler kendilerini geçici 15. madde ile koruma altına alırlardı, yeni darbeciler yönetmeliklerle koruma altına aldılar. Yasama çalışmıyor, yargı çalışmıyor, yürütme çalışmıyor. Hiç bir şey çalışmıyor. Ondan sonra şu yaşadığımız şeye demokratik hukuk devleti diyoruz. Buna bence olsa olsa muz cumhuriyeti denir. 12 Eylül 2010 referandumu ile temelleri atılıp, Sayıştay denetleyemez hale getirildikten sonra da pekiştirilen ve 26 Aralık 2013 kavgası ile cümle aleme ilan edilen bir muz cumhuriyetidir artık. Böyle rejime de ancak böyle rejim bunalımı yakışır diye düşünüyorum."

Vatandaşlardan adaletten yana olmalarını, umutlarını yitirmeyerek gelişmeleri dikkatle izlemelerini isteyen Tarhan, "Halka karşı suç işleyen Başbakan'ı da bu utanç tablosundan kurtulmak için önce halktan özür dilemeye ve istifaya davet ediyorum. İstifa onurlu bir iştir" ifadesini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Ülker Tarhan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title