Haberler

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Milli Eğitim Bakanlığı, yaşanan sorunlara çözüm üreten uygulamaları gerçekleştirmek yerine, yeni sorunlar yaratan politikalar izlemiştir" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Milli Eğitim Bakanlığı, yaşanan sorunlara çözüm üreten uygulamaları gerçekleştirmek yerine, yeni sorunlar yaratan politikalar izlemiştir" dedi.

Sarıhan, Meclis'te, bazı CHP milletvekilleriyle birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren öğretmeleri anmak ve saygı sunmak istediğini belirterek, onların öğretmen hakları mücadelesini aynı zamanda insan hakları mücadelesi ve toplumsal mücadeleyle birleştirdiklerini söyledi.

"Yeni bir öğretmenler gününde öğretmenlerimizin ve eğitim sistemimizin içinde bulunduğu durum, ne yazık ki bize sevinçle kutlanacak bir günü işaret etmiyor" ifadesini kullanan Sarıhan, Türkiye'nin uluslararası alanda da eğitimin kalitesi, eğitimde başarı oranları, eğitim sisteminin etkinliği ve verimliliği bakımından da dünya sıralamasının alt basamaklarında yer aldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 830 bin öğretmenin görev yaptığını aktaran Sarıhan, "Her yıl eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adayı sayısının ortalama 70 bin civarında olduğu ülkemizde, yılda yaklaşık olarak 40 bin öğretmenin ataması yapılabiliyor. 250 binden fazla öğretmen adayı atanmayı bekliyor. Yaklaşık 80 bin öğretmen ise ücretli olarak çalıştırılıyor" diye konuştu.

Sarıhan, Milli Eğitim Bakanlığının, yaşanan sorunlara çözüm üreten uygulamaları gerçekleştirmek yerine, yeni sorunlar yaratan politikalar izlediğini iddia etti.

Türkiye'de eğitim ve öğretimi güçlendirmeye dönük kamusal, bilimsel, demokratik, laik çağdaş bir eğitim politikası oluşturulması gerektiğini belirten Sarıhan, "Eğitim sisteminin başarısının en önemli unsuru öğretmenlerdir. Bu nedenle oluşturulacak eğitim politikası öğretmen niteliğinin güvence altına alınmasını temel almalıdır. Bu politika çerçevesinde Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi hazırlanmalı ve mutlaka tarafsız, yansız bir biçimde yaşama geçirilmelidir" ifadesini kullandı.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ise "AKP iktidarında öğretmenlik mesleği ve öğretmenler giderek itibarsızlaştırılmıştır. Öğretmenlere sayısız soruşturma açılmış, muhalif öğretmenler sürgünlerle karşı karşıya kalmıştır. Öğretmen maaşları, Avrupa ortalamasının çok altındadır. AKP dönemiyle birlikte yaygınlaşan ücretli öğretmenlik sistemi, köleliğin diğer bir adıdır" dedi.

Topal, Milli Eğitim Bakanlığının bütün kademelerinde yoğun bir siyasi kadrolaşma yaşandığını ileri sürdü.

Topal, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün, yalnızca devlet makamlarının kutlama mesajı yayınladığı bir gün olmaktan ziyade eğitim alanındaki sorunların görünür kılındığı ve çözüm önerilerinin tartışıldığı günlerden biri olması gerektiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de öğretmen atamalarının, ihtiyacın ve beklenen rakamların çok altında kaldığını savunarak, "AKP Hükümetinin, hala çalışan ve atama bekleyen öğretmelerin yaşadığı sorunları, talepleri görmezden gelmesi kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Şenal Sarıhan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title