Haberler

CHP Ankara Milletvekili Günaydın Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, "Yunan adalarına gidenlere, gemilere gidenlere mazot 1,5 lira olunca sorun yok, 'Biz çiftçimize vereceğiz' deyince rahatsız oluyorlar.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, "Yunan adalarına gidenlere, gemilere gidenlere mazot 1,5 lira olunca sorun yok, 'Biz çiftçimize vereceğiz' deyince rahatsız oluyorlar. Bu millete mazotu 1,5 liradan vereceğiz" dedi.

Partinin Gemlik İlçe Teşkilatı tarafından Umurbey Mahallesi'nde zeytin üreticilerinin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte hazırlanan helvalar, yaklaşık 2 bin kişiye dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan Günaydın, şunları kaydetti:

"Helva çiftçimizin helvası değil. 8 Haziran'da, çiftçiyi bu hale düşürenlerin helvası olacak. 2012'den beri mahsul alamamasına rağmen herhangi bir hasar yardımı alamıyor. Bu civardaki 7 köyde, 15 milyon liralık zarar var. Devletin öncelikle bunu karşılaması lazım. 'Artık yeter' demek için bir araya geldik. Bir yerde belediye kapatılınca sandığa gidilir, referandum yapılır. Belediyeleri geri açacağız. 15 milyon liralık zararınız var, bunu karşılayacaklar mı? Onların parayı görünce aklına çiftçi gelmez. Yunan adalarına gidenlere, gemilere gidenlere mazot 1,5 lira olunca sorun yok, 'Biz çiftçimize vereceğiz' deyince rahatsız oluyorlar. Bu millete mazotu 1,5 liradan vereceğiz."

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de devlet eliyle tarımın çökertildiği günlerin yaşandığını savunarak, "Güney Marmara'da yetişmemesine rağmen pamuğa destek verildi, zeytine destek önerimiz ise reddedildi" ifadesini kullandı.

Etkinlikte, CHP milletvekili adayları Nurhayat Kayışoğlu ve Asude Şenol, Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve partililer hazır bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Umurbey Gemlik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title