Haberler

CHP Ankara Milletvekili Gök Açıklaması

Güncelleme:

"Gökçek hakkında ulaşım hak ve özgürlüğünü engelleyerek görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, "ulaşım hak ve özgürlüğünü engelleyerek görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Gök, Meclis'te Mamak ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla düzenlediği basın toplantısında, Gökçek'in, Haziran ayının başında Mamak'ta bir otobüsün yakılmasıyla başlayan süreçte kendisini savcı, hakim ve infaz memuru gibi görerek, tüm Mamak halkını cezalandırma yoluna gittiğini iddia etti.

Bu olayın faillerinin halen yakalanmadığını ifade eden Gök, Mamak halkının otobüsü yakan ve kamunun malına zarar veren bu faillerin yakalanmasını herkesten çok arzu ettiğini söyledi.

Bunun da emniyet güçlerinin ve yargı mensuplarını işi olduğuna işaret eden Gök, şöyle devam etti:

"Haziran ayının başından beri otobüs güzergahları değiştirildi. Gökçek sanki otobüsü yakan Mamak halkı gibi değerlendirerek, Mamak halkının tümünü cezalandırmak suretiyle özellikle NATO yolu üzerinde bulunan Tuzluçayır, Şirintepe, Şahintepe, Karatepe, Çağlayan, General Zeki Doğan ve Aşık Veysel mahallelerini kapsayan EGO otobüslerinin güzergahlarını değiştirerek, insanlarımızın işine, evlerine ve ulaşacakları başkaca yerlere gitmelerini engellemiştir. Bu güzergahta 100 bin vatandaşımız mağdur edilmiştir."

Gök, bu nedenle Gökçek hakkında "ulaşım hak ve özgürlüğünü engelleyerek görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, Mamak ilçesi muhtarlarının da bugün aynı gerekçeyle suç duyurusunda bulunacağını söyledi. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Melih Gökçek Levent Gök Mamak Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

cemile:

ulan sizin yuzunuzden olmadımı bu ? sımdı ne yuzle bıde suc duyurusunda bulunuyorsun ? Ha pardon yuz dedım yokki. adam siz yakın yıkın ınsanların canını tehlikeye atın dıye size bırde otobusu devammı ettırsın..... siz nasıl ınsansınız yahu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title