Haberler

CHP Ankara Milletvekili Emir Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, EGO'nun özelleştirileceğini savunarak, "EGO'nun önce itibarsızlaştırıldığını ve sonrasında da bir yandaş firmaya peşkeş çekileceğini öğrenmiş bulunuyoruz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, EGO'nun özelleştirileceğini savunarak, "EGO'nun önce itibarsızlaştırıldığını ve sonrasında da bir yandaş firmaya peşkeş çekileceğini öğrenmiş bulunuyoruz" dedi.

Emir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in icraatlarını eleştirerek, doğal gaz dağıtım ihalesiyle bir şirkete büyük bir rant akıtıldığını, Keçiören-Kızılay metro hattının hala bitirilemediğini, son olarak EGO'da "kirli işlerin olduğunu" ileri sürdü.

EGO'nun doğal gaz dolum istasyonlarıyla ilgili bir takım eksikliklerin bulunduğunu iddia eden Emir, EGO otobüslerinin de kaderine terk edildiğini ve bir kısmının bilinçli bir şekilde hizmete sokulmadığını savundu.

Emir, "Amaç, EGO'yu özelleştirmek. Niyetleri EGO'yu satmak. Kulağımıza gelen bilgiler doğrultusunda, EGO'nun önce itibarsızlaştırıldığını ve sonrasında da bir yandaş firmaya peşkeş çekileceğini öğrenmiş bulunuyoruz" iddiasında bulundu.

Söz konusu firmanın, Ankara Büyükşehir Belediyesinin yol ve köprü ihalelerinin neredeyse tamamını aldığını savunan Emir, bu şirketin, belediyeden 2009-2015 yılları arasında aldığı ihalelerin toplam bedelinin 4,1 milyar lira olduğunu aktardı.

Ankara'da toplu taşıma ücretlerine de yüzde 20 oranında zam yapıldığını anımsatan Emir, bunun, EGO'nun özelleştirilmesine bir hazırlık olduğunu ileri sürdü.

Emir, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın ihraç istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevkine ilişkin soru üzerine, "Atatürk bizim en üst değerimizdir. Atatürk'ün, sadece CHP'nin değil, toplumun tüm kesimlerinin, tüm siyasi partilerin, herkesin sahip çıkması gereken bir değer olduğu konusunda tereddüdü yoktur. CHP'nin her bireyi de bu konuda son derece duyarlıdır. Herkes, CHP içinde de ama sonrasında dışında da Atatürk'e en üst sevgiyi, saygıyı göstermek zorundadır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Melih Gökçek Murat Emir Keçiören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title