Haberler

CHP Ankara İl Olağanüstü Kongresi

Kongrede, Yılmaz, Başkaraağaç ve Perçin il başkanlığı için yarışıyor.

CHP Ankara İl Olağanüstü Kongresinde, 3 aday il başkanlığı için yarışıyor.

CHP Genel Merkezinde gerçekleştirilen Ankara İl Olağanüstü Kongresine, delegeler, parti meclis üyeleri, ilçe başkanları ve bazı milletvekilleri katıldı.

Kongreyi yürütecek divan başkanı ve üyelerinin seçilmesinin ardından, il başkan adayları ve yönetim kurulu üyeleri yapılan başvuruyla belirlendi.

Kongrede Necati Yılmaz, Ali Başkaraağaç ve Mehmet Perçin il başkanlığına aday oldu. Başkaraağaç 64, Yılmaz 157, Perçin ise 216 delegenin imzasıyla il başkan adayı olarak önerildi.

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın başkanlığını yürüttüğü divana, 290 il yönetim kurulu adayı ise bireysel başvuruda bulundu.

-"Ankarayı örgütleyen Türkiye'yi örgütler"

Aday Ali Başkaraağaç, yaptığı konuşmada, kongrede çatı oluşturulduğunu, birilerinin "ben" merkezli anlayış içinde olduğunu belirterek, "CHP'yi çocuğumuz gibi büyütüp onu kadifeler içerisinde saklamaya çalışıyoruz. Biz partimizi büyütmeye değil küçültmeye çalışıyoruz. Sizlerin bu gidişe 'dur' diyeceğine inanıyorum. Çünkü 35 yıllık mücadelemde CHP'yi yüceltmek, layık olduğu yere taşımak için mücadele veriyoruz. Ama maalesef birilerinin kişisel çıkarları 'sadece Ankaranın üzerinde benim hakimiyetim olsun' demesi, Ankara il örgütünün bu hale gelmesini sağlıyor" dedi.

"Ankarayı örgütleyen Türkiye'yi örgütler" diyen Başkaraağaç, "Cumhuriyetçiliğimizden ödün vermeden iktidarı hedefleyen tabloları oluşturmak zorundayız. Bizim hedefimiz il başkanı olmak değil, iktidar olmak. Sizlerden istediğim birlik ve bütünlük içinde CHP'yi iktidara taşımaktır" ifadesini kullandı.

-"Örgütün uyum içinde olacak"

Mehmet Perçin de birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini, cumhurbaşkanlığı seçiminin partiler üstü geçeceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Ankaranın en ücra yerindeki sandık çevresinden en merkezdekine kadar sandıklardaki tutanakları eksiksiz teslim edeceklerini dile getiren Perçin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin vicdanlardaki yükü artıracağını kaydetti.

Perçin, Ankaranın sokaklarında örnek bir il örgütüyle çalışacağını, bunları yaparken örgütün uyum içinde olacağını belirtti.

-"Bu parti hepimizin olsun"

Necati Yılmaz ise siyasetin samimiyetle yapılması gerektiğini belirterek, "Benim için ideoloji önemlidir. Ama siyaset yapma biçimi daha önemlidir" dedi.

"Bu parti hepimizin olsun" diyen Yılmaz, halkı anlamak, onların dilinden konuşmak gerektiğini söyledi.

Partinin tüm kurumlarının, belediyelerinin arkasında duracağını, bunları çatıştırmaya değil işbirliğiyle çalıştırmaya geldiğini ifade eden Yılmaz, "Her arkadaşımın bana yapacağı katkıyı başımın üstünde taşıyorum. Ama bu partinin emektarlarının kıymetini de bileceğim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ali Başkaraağaç Mehmet Perçin Necati Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title