Haberler

CHP, AK Parti Raporunun Detaylarını Açıkladı

Güncelleme:

Öteki Türkiye raporuna göre askerler intihara sürükleniyor, eşcinsellere saldırılarda ceza indirimi yapılıyor. Taşeron işçi sayısı 2 milyona ulaştı, her gün 22 iş kazası oluyor.

TÜRKİYE'NİN FOTOĞRAFININ ÇIKARDIK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin tarafından hazırlanan "Öteki Türkiye - Emek ve Şiddet" isimli rapor tamamladı. Bir grup gazeteciye raporunu açıklayan Tekin, "Yıllardır mağduriyet yaşadığını iddia eden AKP iktidarının yarattığı mağdur Türkiye fotoğrafını ortaya koyduk. Amacımız, naylon çadırda yananların, 50 liralık gaz maskesi olmadığı için kuyuda zehirlenenlerin, balık istifi araçlarda kazada ölen mevsimlik işçilerin, devlet şiddetiyle hayatını kaybeden gencecik fidanların, cinayete kurban giden kadınların, cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri sebebiyle nefret cinayetlerine kurban gidenlerin ve iktidarın susturduğu halkımızın sesi olmaktır" dedi.

KONUŞTUKLARI İÇİN ÖLDÜLER

Çok sayıda akademisyen ile sosyolog ve psikologdan da görüş alınarak hazırlanan "Öteki Türkiye" raporda yer alan tespitler ve Tekin'in değerlendirmeleri özetle şöyle:

Kışla'da Şiddet: 2002'den bu yana en az 934 asker intiharı gerçekleşti. Bu ülkede insanlar anasından öğrendiği, ana sütü gibi helal olan dillerini konuştukları için ölüyorlar.

HUKUK DIŞI MÜDAHALELER

Polis şiddeti: Polisin toplumsal olayları şiddet kullanarak bastırmasının arkasında birçok sebep bulunmaktadır. Bu şiddet kullanımı istisnai olmaktan çıkaran ve sistematik hale getiren sebepler arasında 'Amirler tarafından verilen hukuk dışı müdahale emirler', 'Çalışma saatlerinin uzunluğu ile beslenme ve tuvalet ihtiyaçlarının bilinçli olarak kısıtlanması sonucu doğan anksiyete bozuklukları' gibi nedenler vardır.

YÜZDE 1400 ARTTI

Kadına şiddet: Cinsiyete dayalı şiddet giderek normalleşip olağanlaşmakta; şiddet, tecavüz, cinayet, taciz, sömürü, ücrette eşitsizlik gibi konulara tepkisizlik büyümektedir. Bu nedenle, Türkiye'de kadın cinayetleri 10 yılda yüzde 1400 arttı.

KARNE ÇOK ZAYIF

Hergün 22 iş kazası: İnşaat sektöründeki "'büyümeye" rağmen AKP Hükümeti'nin işçi sağlığı ve iş güvenliği alanındaki karnesi oldukça zayıf. Her iş günü yaklaşık 22 iş kazasının meydana geldiği ve 1,2 kişinin iş göremez olması bu durumun açık kanıtıdır. 2012'de toplam iş kollarındaki 3 ölümden 1'i inşaat sektöründe yaşandı. 2013'ün ilk 9 ayında en az 206 inşaat emekçisi hayatını kaybetti.

Taşeron İşçiler: 2002 yılında yaklaşık 350 bin olan taşeron işçi sayısı, 4 kat artarak bugün 2 milyonu geçti. Taşeron, kölelik modelidir.

Gay ve Lezbiyenler: LGBT'lere yönelik nefret saldırıları ve nefret söylemi arttı. LGBT'lere karşı işlenmiş suçlarda failler haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinden yararlanmayı sürdürdü. Cinsel kimliklerinin ortaya çıkmasından ötürü polis görevlileri, öğretmenler ve banka personelleri işlerinden atıldı.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Gürsel Tekin Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title