Haberler

CHP Adana Milletvekili Türkmen Açıklaması

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, "27 ayda dünyanın en büyük 3. köprüsünü yapmakla övündüğümüz Türkiye'de bugün Aladağ'a 4 yıldır bir devlet hastanesi yapamıyorsak bunun bir insanlık ayıbı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Türkmen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'yi 14 yıldır yöneten AK Parti'nin, Adana'nın Aladağ ilçesine hiçbir yatırım yapmadığını savundu. Aladağ'da bir devlet hastanesi olmamasının büyük sorunlara yol açtığını öne süren Türkmen, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta Adana'daydım. Beyin kanaması geçiren Korkmaz ailesinin annesi devlet hastanesi olmadığı için yaşamını yitirdi. Bugün Korkmaz ailesi isyan ediyor ve diyor ki 'Aladağ'da bir devlet hastanesi olsaydı biz şu anda annemizi kaybetmiş olmazdık'. Aladağ'da bulunduğum iki gün boyunca herkesin isteği devlet hastanesiydi. 27 ayda dünyanın en büyük 3. köprüsünü yapmakla övündüğümüz Türkiye'de bugün Aladağ'a 4 yıldır bir devlet hastanesi yapamıyorsak bunun bir insanlık ayıbı olduğunu düşünüyorum."

Türkmen, ilçe halkının yıllardan beri Aladağ ile Akören arasındaki 15-20 kilometrelik yolun bitmesini beklediğini söyledi.

Aladağ'ın en büyük sorunlarından birinin de işsizlik olduğuna işaret eden Türkmen, bin 350 kişinin istihdam edildiği Akmetal fabrikasının kapandığını söyledi. İlçedeki işsiz sayısının artacağına dikkati çeken Türkmen, hükümetin bu soruna nasıl bir çözüm bulacağını merakla beklediklerini vurguladı.

Türkmen, "Türkiye Cumhuriyetini yönetenler Cumhuriyetin kurucu değerlerinden uzaklaştıkları anda ülkemiz ne yazık ki bir bataklığa saplanmıştır. 14 yıldan bu yana ülkeyi yöneten AKP'nin ülkemizi getirmiş olduğu nokta ne yazık ki budur. Hepimiz şunu gördük; Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetin kurucu ilkelerine yeniden sahip çıkarak bu bataklıktan kurtulacaktır. CHP de bunun teminatı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Elif Doğan Türkmen AK Parti Aladağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title