Haberler

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı: Vali Coş İstifa Etmeli

Güncelleme:

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Cumhuriyet Bayramı töreninde yaşanan bayrak rozeti krizine tepki göstererek, "Vali Coş istifa etmeli" dedi.

Chp Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Atatürk Parkı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Vali Hüseyin Avni Coş ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz arasında yaşanan Türk bayağı rozeti krizine tepki göstererek, "Vali Coş istifa etmeli" dedi.

Yazılı açıklama yapan Ali Demirçalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma töreninde Vali Hüseyin Avni Coş'un yarattığı provokasyonu kınadığını belirtti. Demirçalı açıklamasında, Vali Hüseyin Avni Coş'u istifa ederek Adana'yı terk etmeye davet etti. Bu konuda Adanalılardan da destek isteyen Demirçalı açıklamasında şöyle dedi:

"Vali Hüseyin Avni Coş ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz arasında çıkan gerginlik sırasında, Vali Coş'un amacını ve haddini aşan bir üslupla töreni provoke etmesi kabul edilemez bir yaklaşımdır. Sayın Hüseyin Avni Coş'u makamını boşaltmaya davet ediyorum. Başbakana yaranmak istiyorsa, bunu törenlerimizi sabote etmek yerine makamından istifa etsin ve çok arzuladığı AK Parti saflarına açıkça katılsın. Bulunduğu makam Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temsilidir. Atatürk, bayrak ve milli değerlerimiz üzerinden hareket ederek şov yapmak yeri değildir. Hüseyin Avni Coş daha önce görev yaptığı Kırklareli ve Aydın illerimizdeki törenlerde de benzer tabloları sergilemiştir. Vali, Türk Bayrağımızı kullanmak hassasiyeti içerisindeyse önce kentin, devletin parasıyla donatılan bilboardlara baksın. Bu bilboardlara Türk Bayrağı üzerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ve altında AKP'nin ampulünü görecektir. Bu da göstermektedir ki, amaç ne Atatürk ne bayrak. Amaç, kamuoyu önünde şov yapıp Başbakana mesaj göndermek. Adana valilik makamı ne mesaj verme yeridir, ne de şov yapma yeridir. Sayın Coş bir an önce yaptığı provokasyonun hesabını vermeli ve işgal ettiği makamı boşaltarak 4 bin yıllık barış ve huzur kenti Adana'yı terk etmelidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Avni Coş Ali Demirçalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title