Haberler

CHP Adana İl Başkanlığı'ndan Konvoy Saldırısına Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, emek ve demokrasi güçleriyle birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast girişimine sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, emek ve demokrasi güçleriyle birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast girişimine sert tepki gösterdi. CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun teröre, darbeye ve darbecilere karşı dik duruşunu, demokrasi mücadelesini hazmedemeyen hainlerin, Kılıçdaroğlu nezdinde Cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimleriyle ve bu değerlere bağlı tüm yurttaşlara karşı suikast girişiminde bulunduğunu belirten Barut, "Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz. Asla karanlığa teslim olmayacağız, çünkü yolumuz her zaman olduğu gibi Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ışıklı yoludur. Cumhuriyetin kurucu değerlerinden asla ödün vermeyeceğiz ve bu değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunu hedef alan suikast girişimi, CHP Adana İl ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,, emek ve demokrasi güçleri ile yurttaşlar tarafından CHP İl Başkanlığı önünde yapılan kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi.

"Saldırılar sistematik hale geldi"

Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'na önce şehit cenazesinde yumurtayla saldırıldığını, sonra şehit cenazesinde önünü mermi atıldığını anımsattı.

"Korkutamayacaklarını, yıldıramayacaklarını anlayınca bu kez canına kastedip içinde bulunduğu parti otobüsünü roketle vurmak istediler" diyen Barut, Kılıçdaroğlu'na yönelik sistematik hale gelen saldırıların, ülkedeki kaotik durumu, yönetim ve istihbarat alanlarındaki zafiyet ile terör örgütlerinin ne kadar rahat hareket edebildiklerini bir kez daha açıkça ortaya koyduğunu kaydetti.

"Biz korkmuyoruz ama onlar bizden korkuyor"

Barut, "Biz korkmuyoruz ama hemen her gün masum insanları kadın, çocuk, yaşlı, genç, sivil, polis, asker diye ayırt etmeden katleden o alçaklar bizden korkuyor. Çünkü Türkiye'de cumhuriyetin, demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin koruyucusunun Cumhuriyet Halk Partisi ve O'nun lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu biliyorlar" diye konuştu.

"Hainlerin önündeki yegane engel CHP ve Kılıçdaroğlu'dur"

Türkiye'yi bölmek, parçalamak, ülkenin birliğini, dirliğini bozmak isteyen hainlerin önündeki yegane engelin Cumhuriyet Halk Partisi ve O'nun genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun altını çizen Barut, "CHP'nin ve Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun teröre, darbeye ve darbecilere karşı dik duruşunu, demokrasi mücadelesini hazmedemeyen hainlerin dünkü saldırısı, Genel Başkanımız nezdinde Cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimleriyle ve bu değerlere bağlı tüm yurttaşlarımıza karşı yapılmıştır. Bu terörist saldırının, 15 Temmuz darbe girişiminden bir farkı yoktur. Ancak, bu sistematik saldırılar teröre ve darbelere karşı tavrımızı asla değiştiremeyecek. Biz PKK'ya da IŞİD'e de FETÖ'ye de diğer terör örgütlerine de karşıyız ve karşı durmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Demokrasi mücadelemizi durmadan, yorulmadan sürdünreceğiz"

Cumhuriyetin kurucu partisi olan CHP'nin teröre ve darbelere karşı durup demokrasi mücadelesini yorulmadan, durmadan sürdüreceğini yineleyen Barut, şöyle devam etti:

"Biz ülkemizi bin bir emekle, kanla, acıyla, gözyaşıyla; Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Lazı, Alevisi, Sünnisiyle, hep birlikte el ele, omuz omuza vererek kurduk. Kanımızın son damlasına kadar da koruyacağız. Kurulduğu 9 Eylül 1923 tarihinden bu yana demokrasi, özgürlük, insan hakkı ve emek için mücadele eden, her daim ülkenin birliğini, dirliğini gözetip, halkın refah düzeyini artırmak, insanların huzur içinde mutlu bir yaşam sürmesini sağlamak için çalışan Cumhuriyet Halk Partisi'nin onurlu ve gururlu bireyleri olarak buradan bir kez daha haykırıyoruz: Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz. Asla karanlığa teslim olmayacağız, çünkü yolumuz her zaman olduğu gibi Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ışıklı yolu, hedefimiz de Atamızın işaret ettiği gibi ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Cumhuriyetin kurucu değerlerinden asla ödün vermeyeceğiz ve bu değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız."

"Terörü bitirmek, akan kanı durdurmak için kenetlenmek zorundayız"

Terörün Türkiye'nin en öncelikli ve en büyük sorunu olduğunu kaydeden Barut, her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. " Birbirimize kenetlenip terörü bitirmek, akan kanı durdurmak hepimizin boynunun borcudur" diyen Barut, terörün çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu ve CHP'nin terörün bitirilmesi için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Hükümetin Meclisi terör gündemiyle toplaması ve tüm siyasi partilerin desteğiyle terör sorununun ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Barut, "Türkiye hiçbir zaman terör örgütlerine boyun eğmemiştir, hiçbir zaman eğmeyecektir. Siyasal iktidara bir kez daha sesleniyoruz: Getirin meclise, bitirelim bu terörü" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin, demokrasinin yılmaz savunucusu olan Kemal Kılıçdaroğlu'na, partililere ve güvenlik güçlerine yönelik hain saldırıyı lanetleyen Barut, şunları söyledi:

"Cumhuriyete ve demokrasiye bağlı tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralı tüm askerlerimize acil şifa, alçak saldırıda şehit düşen kahraman askerimiz Jandarma Er Fatih Çaybaşı'na ve diğer tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ulusumuza da başsağlığı diliyorum. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi, 'Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun'. Bir ölürüz, bin doğarız."

Barut'un konuşmasının ardından emek ve demokrasi güçleri adına söz alan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title