Haberler

CHP Adana'da Ön Seçim Heyecanı

Adana'da CHP üyeleri, 7 Haziran'da yapılacak olan 25'inci dönem milletvekilliği seçimi için gerçekleştirilen ön seçime büyük ilgi gösterdi.

Adana'da CHP üyeleri, 7 Haziran'da yapılacak olan 25'inci dönem milletvekilliği seçimi için gerçekleştirilen ön seçime büyük ilgi gösterdi.

CHP'de Adana milletvekili adaylarını belirlemek için 38 bin 36 kişi, bugün 15 ilçede okul ve parti binalarında kurulan 114 sandıkta oy kullandı. CHP'de 14 kişilik milletvekili listesinin 2 ve 5'inci sıraları genel merkez kontenjanı olarak ayrılırken, ön seçimde partililer, en az 6 ve en çok 12 aday adayının adını işaretledi. Sandıkların kurulduğu okul ve parti binaları önünde milletvekili aday adaylarının destekçileri, partililere kalem, bildiri ve su dağıtarak destek istedi. Ön seçime giren CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, "Ön seçim hareket getirdi. Ben ön seçim olmazsa aday olmayacağımı açıklamıştım. Bu yöntem iktidarın yolunu açıyor. Buradan çıkacak sonuç milletvekili sıralaması olacak. Aday adaylarına başarı diliyorum" dedi.

KİMLER YARIŞIYOR?

Oy kullanma işleminin saat 17.00'da sona ereceği ön seçimde, şu isimler yarışıyor:

Güçlü Doğan Tabur, Orhan Toklu, Yalçın Tunçsoy, Lütfi Tuyğun, Elif Doğan Türkmen, Güler Türksev, Aydın Uslupehlivan, Durmuş Uzun, Ahmet Adıgüzel, Akif Kemal Akay, Yıldıray Arıkan, Kemal Zeki Arslan, Hasan Aslan, İlker Bahçeci, Işık Bildacı, Mustafa Bilgilioğlu, Orhan Büyükkardeş, Necdet Çetin, Hasan Çiçek, Rukiye Çinkılıç, İbrahim Demir, Kemal Derin, Turgay Develi, A. Sedat Doğan, Eren Eylem Dönmezer, Orhan Ekici, Ali Rıza Engin, Fevzi Gözel, Celal Güven, Yunus Güzel, Reşat İpekbayrak, Yüksel Karaaslan, Cihangir Karataş, Hüseyin Kart, Serap Kıvrak, Tümer Mavi, Rıza Mete, Tekin Müjde, İbrahim Özdiş, Mustafa Özel, Mustafa Yalçın Özen, Bekir Sıtkı Özer, Ümit Özgümüş, Sinan Özkanoğlu, Murat Öztanrıöver, Ajlan Öztorun, Mikdat Öztürk, Mehmet Sabahşen, Mehmet Salıcı, Ahmet Metin Sevtekin, Tacidar Seyhan, Arif Sezer, Orhan Sümer, Sadi Sürenkök, Müzeyyen Şevkin, Hacı Bayram Şirin ve Mehmet Şuyun. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Özgümüş Sedat Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title