Haberler

CHP 35. Olağan Kurultayı

CHP 35. Olağan Kurultayı, çalışma ve hesap raporları üzerinde konuşmalarla devam ediyor.

CHP 35. Olağan Kurultayı, çalışma ve hesap raporları üzerinde konuşmalarla devam ediyor.

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayda, çalışma ve hesap raporları üzerinde, yaklaşık 40 kişi söz talebinde bulundu.

Divan Başkanı Murat Karayalçın, bu şekilde devam etmesi halinde konuşmaların 6 saati bulacağını belirterek, konuşma sürelerinin en çok 5 dakikayla sınırlı tutulması uyarısında bulundu.

Eski ve yeni milletvekilleri, örgüt yöneticileri, kürsüde parti ve ülke gündemine yönelik görüşlerini, eleştirilerini ifade ediyor.

Bu arada divandan, Parti Meclisi üyeliği için adayların saat 22.00'ye kadar başvurmaları yönünde anons yapıldı.

Kurultaya, Ankara Garı'ndaki patlamada ve Uludere'de hayatını kaybedenlerin yakınları da katıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu salonda izleyenler arasında oğlu Kerem Kılıçdaroğlu da yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 1 saat 15 dakika süren konuşmasının ardından, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile dinlenme odasına geçti. Kılıçdaroğlu, daha sonra salondan ayrıldı.

Divan Başkanı Karayalçın, Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusunun divana ulaştığını, başka adaylar varsa saat 16.00'ya başvuruda bulunmalarını istedi.

Kurultay delegeleri bugün Genel Başkanı belirleyecek, yarın ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerini seçecek.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Murat Karayalçın Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title