Haberler

CHP 35. Olağan Kurultayı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, laikliğin, inançların güvencesi olduğunu ifade ederek, "Buradan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, sevgili vatandaşlarım, kardeşlerim, 'Ben ibadetimi özgürce yerine getiremiyorum' diyorsan, birisi sana engel çıkarıyorsa gel kapım açık, senin yanına düşeceğim, ibadetini özgürce yapıncaya kadar seninle beraber mücadele edeceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, laikliğin, inançların güvencesi olduğunu ifade ederek, "Buradan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, sevgili vatandaşlarım, kardeşlerim, 'Ben ibadetimi özgürce yerine getiremiyorum' diyorsan, birisi sana engel çıkarıyorsa gel kapım açık, senin yanına düşeceğim, ibadetini özgürce yapıncaya kadar seninle beraber mücadele edeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlen 35. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, ibadeti siyaset için değil Allah için yaptıklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Genelkurmay Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığını aynı gün kurduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin, dünyanın en önemli okullarından birisi olduğunu söyledi.

İmam hatip okullarını CHP'nin kurduğunu belirten Kılıçdaroğlu, inançları siyasete alet etmenin dine saygısızlık olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Kapalı kapılar ardında bize yapılan bu iftiraları Allah'a havale ediyoruz, böyle bir şey olamaz" diye konuştu.

Kocatepe Cami'nin tarihine bakıldığında, burada da CHP'nin yer aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu konularda kafalarında soru işareti olan vatandaşların kendisine yazmasını, her türlü soruya cevap vereceğini kaydetti.

Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması anlamına gelen laikliğin, CHP için önemini vurgulayan Kılıçdaroğlu, devletin, vatandaşın dini, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun eşit hizmet etmesi gerektiğini bildirdi.

Laikliğin, inançların güvencesi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Buradan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, sevgili vatandaşlarım, kardeşlerim, 'Ben ibadetimi özgürce yerine getiremiyorum' diyorsan, birisi sana engel çıkarıyorsa gel kapım açık, senin yanına düşeceğim, ibadetini özgürce yapıncaya kadar seninle beraber mücadele edeceğim" dedi.

"Bu yemini niye ettin"

Cumhurbaşkanını halkın seçtiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 101. maddesinin cumhurbaşkanının niteliği ve tarafsızlığı üzerine olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanlarının "tarafsızlıkla" görev yapacağına dair "namusu ve şerefi" üzerine yemin ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, namus ve şeref kavramının toplumda çok önemli bir değere sahip olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yönelik sözlerine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"Dün yine bize sataşmış. Şimdi ben yine Sayın Erdoğan'a hatırlatıyorum, senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın bunun hesabını vereceksin. Tarafsızlığını korumazsan her gün, her dakika, her saniye namus ve şeref kavramını sana hatırlatacağım. Soruyorum, sen, namus ve şereften neyi anlıyorsun? Sen bu yemini niye ettin? Bütün milletin önünde yemin ettin namusun ve şerefin üzerine, tarafsız davranacağına. ya tarafsızlığını adam gibi korursun ya da bu lafları ağırlaştırarak devam ettireceğim, ta ki seni susturuncaya kadar. Sen bir de dindar geçiniyorsun, ona göre sadece o dindar, başkalarının dini imanı yok. Sen namus ve şerefini çöp sepetine atabilir misin? ya tarafsızlığını koruyacaksın ya ben bu lafları edeceğim. Sayın Davutoğlu beni eleştirebilir, hiçbir sorunum yok, ben de cevabını veririm, takdir millete ait. Ama namusu ve şerefi üzerine tarafsızlık yemini etmiş birisi tarafsızlığını bozarsa ona namus ve şerefin ne olduğunu ben hatırlatırım."

"Huzur içinde yaşamak istiyoruz"

Bütün amaçlarının Türkiye'de barış içinde, özgürce yaşanması, adaletin olması, herkesin karnının doyması olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, hiçbir ayrım yapmadan, doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle, hep beraber huzur içinde yaşamak istediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye demokrasiyi ve adaleti getireceklerini ifade etti.

Konuşmasının sonunda, kurultaya katılanları ayağa kaldıran Kılıçdaroğlu, "Ankara'dan Hakkari'ye, Diyarbakır'a, Mardin'e, İstanbul'a, Muğla'ya, Rize'ye, Samsun'a, Kilis'e, Yozgat'a, Çankırı'ya, Sivas'a, Çorum'a, Uşak'a, Tekirdağ'a, Kırklareli'ne selam olsun, selam olsun Türkiye" sözlerini salonu dolduran partililere tekrarlattı.

Kılıçdaroğlu daha sonra partilileri selamlayarak kürsüden ayrıldı.

PM adaylığı için başvurular bugün alınacak

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından gündemin diğer maddeleri delegelerin oyuna sunuldu. Bu kapsamda tüzük komisyonları ile Parti Meclisi (PM) sonuç bildirgesi hazırlayacak komisyon oluşturuldu.

Komisyonlar çalışmalarına başlarken, Divan Başkanı Murat Karayalçın, CHP'nin mali ve faaliyet raporlarıyla ilgili konuşmak üzere MYK üyelerine söz verdi.

Karayalçın, zamandan kazanmak amacıyla yarın gerçekleştirilecek PM üyeliği seçimi için aday olacaklardan başvurularını bugün alacaklarını söyledi. Karayalçın, başvuru yapan adayların kurayla sıralanacağını ve listelerin geceden hazırlanıp, yarın erken saatte PM seçimlerine geçileceğini bildirdi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Murat Karayalçın Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title