Haberler

CHP 35. Olağan Kurultayı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Parti Meclisi (PM) üyeliğiyle ilgili "Böyle bir görevi tabii ki kabul etmedim. Çünkü başarılı olunamaz bu yapıda" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Parti Meclisi (PM) üyeliğiyle ilgili "Böyle bir görevi tabii ki kabul etmedim. Çünkü başarılı olunamaz bu yapıda" değerlendirmesinde bulundu.

İnce, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen CHP 35. Olağan Kurultayı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan PM üyeliği teklifini geri çevirdiği yönündeki haberlerle ilgili soru üzerine İnce, bunun doğru olduğunu, yönetim anlayışı aynı olduğu sürece oradan bir başarı çıkmayacağını düşündüğünü söyledi.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye terörden ağlarken, her gün şehitlerimiz gelirken, çocuklarımız ölürken, sokağa çıkma yasakları varken, CHP'nin bir çözüm, umut olması lazım. Ben o umudu, çözümü görmüyorum. O değişim ruhunu falan da yakalamıyorum. O heyecanı ben burada görmüyorum ki. Ben 25 senedir bu kurultaylara gelen birisiyim. Daha 25-26 yaşlarındayken kurultay delegesi olarak bulundum bu salonlarda. İl Başkanı olarak bulundum. 14 yıldır milletvekiliyim, milletvekili olarak bulundum. O heyecanı ben görmüyorum. İddiamın arkasındayım. Böyle bir görevi tabii ki kabul etmedim çünkü başarılı olunamaz bu yapıda. Süreç devam ediyor, bakacağız."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak yarışacağı belirtilerek görüşü sorulan İnce, "Şimdi aday olabilirdik ama demokrasicilik oyununun bir parçası olmak istemedim. Ama iddiamdan vazgeçmiş değilim, iddiamın arkasındayım onu gerçekleştireceğiz hep birlikte" diye konuştu.

Muharrem İnce, "Ne zaman" sorusuna "Fazla sürmez" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Yalova Politika Haberler

title