Haberler

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı

Genel Başkanlığa yeniden seçilen Kılıçdaroğlu: "CHP kendi içinde tartışır. Ama bunu büyük bir disiplin içinde yerine getireceğiz"

CHP Genel Başkanlığına yeniden seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP kendi içinde tartışır. Ama bunu büyük bir disiplin içinde yerine getireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, ATO Congresium'daki CHP 18. Olağanüstü Kurultayında, genel başkanlık seçimini kazanmasının ardından partililere hitap etti.

Bayram havası içinde kongre yaptıklarını, sağlıklı bir rekabetin olabileceğini, bir arada tartışılabileceğini bütün dünyaya gösterdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bundan mutlu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Şimdi hepimize bir görev düşüyor, gençler meydanlarda sloganlar atıyorlardı, birleşe birleşe kazanacağız diye. Evet, artık ayrılık, gayrılık yok. Artık birleşe birleşe kazanacağız. Bütün delege arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. CHP'ye yakışır bir kurultayı gerçekleştirdiğimiz için" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, genel başkanlığına adaylığını koyan Muharrem İnce'yi de kürsüye çağırdı.

-"Bir kulvar açtık"

CHP'nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, partinin her zaman yeni kadrolar yetiştirmek ve halka umut vermek zorunda olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "CHP kendi içinde tartışır. Ama bunu büyük bir disiplin içinde yerine getireceğiz. Bu konuda size söz verdim, sözüm söz" diye konuştu.

Gençlere "Size her zaman inandım, her zaman güvendim" diye seslenen Kılıçdaroğlu, ülkenin geleceğinin gençlikte olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Siyasete giriniz. Türkiye'de siyaset yapmak isteyen gençler siyaseti zorlayınız, siyasete giriniz. Mutlaka siyasette yerinizi alın. Bir kulvar açtık, o kulvarı genişletin, yüzde 10 barajını kabul etmeyin. Daha fazlasını isteyin" dedi.

Partililere teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Kuzey Kore'nin kurultayı değil burası, Türkiye Cumhuriyeti'nde CHP'nin kurultayı. Şükranlarımı sunuyorum" diyerek, sözlerini sonlandırdı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title