Haberler

CHP, 1 Kasım Hazırlıkları İçin Vekillerden Para Toplayacak

Güncelleme:

CHP mevcut milletvekillerinden 30 bin lira kendileri, 30 bin lira eşleri adına olmak üzere toplam 60 bin lira bağış alacak.

Siyasi partiler 1 Kasım genel seçimleri için Hazine yardımı alamayınca 'pamuk eller cebe' yöntemi uygulandı.

CHP mevcut milletvekillerinden 30 bin lira kendileri, 30 bin lira eşleri adına olmak üzere toplam 60 bin lira bağış alacak. 7 Haziran'da 131 milletvekili çıkaran CHP hesap tutarsa 7 milyon 860 bin lirayı kasasına koyacak.

ADAY LİSTELERİNİ KORUDU

Erken seçim nedeniyle Hazine yardımı alamayan siyasi partiler, seçim harcamaları için milletvekilleri başta olmak üzere örgüt ve teşkilatlarından destek istedi. 7 Haziran'da milletvekili adaylarını önseçimle belirleyen CHP, 1 Kasım için de aday listelerini büyük ölçüde korudu.

60 BİN TL İSTEDİ

Milletvekillerini yeniden aynı sıradan aday gösteren CHP, seçimin yükünü de onların omuzlarına yükledi. CHP Genel Merkezi, mevcut milletvekillerinden 30 bin lira kendileri, 30 bin lira eşleri adına olmak üzere toplam 60 bin lira bağış istedi.

KREDİ ÇEKTİLER

İzmir'de 12 milletvekili çıkaran partide çoğu vekil bu parayı bağışlayabilmek için Ziraat Bankası ve Halk Bankası'ndan kredi çekti, bazı vekiller ise araçlarını sattı. Ödemelerin ekim ayı sonuna kadar yapılması kararlaştırıldı.

8 MİLYONA YAKIN PARA GİRECEK

Çoğu milletvekili 15'inden sonra alacağı üç aylık maaşla ödeyecek. Gelir durumu iyi olan milletvekilleri daha fazla bağış yapacak. CHP'nin 131 milletvekillinin toplam 60 bin lira bağışı ile kasaya 7 milyon 860 lira girmiş olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

kayseriliMobil-ANDROID:

helal size oyum sizlere ey chp!

2
3
yanıtYanıtla
ABBAS AZERİ TURK:

ASIL AKP NİN PEŞİNDEN KOŞMAN MÜSLÜMANLIĞA SIĞMAZ YAŞASIN CHP

4
0
yanıtYanıtla
BURAK KURT:

NE YAPARSANIZ YAPIN OYLAR AKP YE O KADAR

1
0
yanıtYanıtla
haluk kanat:

bu doğrumu ya inanmıyorum :))

1
0
yanıtYanıtla
banu acer:

bence en güzel kararı almılsar aldıklarının bir mikarınıda gelecekte alacakları için kullansınlar.

1
0
yanıtYanıtla
MERT DELİOĞLAN:

KİM KARDASHYA NIN HABERİ DAHA GÜZELDİ BU HABERDE :)))

0
0
yanıtYanıtla
sin0:

İktidar ortağı olurlarsa zaten ihalelerle , imara açılacak arazileri önceden öğrenmekle ödüllendirilip fazlasıyla kazanırlar merak etmeyin. AKP ve diğer partiler nasıl yaptıysa zamanında. . .

0
0
yanıtYanıtla
MEHMET BİLGİN:

BU İŞTE BİŞEY VAR AMA ATASÖZÜNDEKİ GİBİ KARAMANIN KOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title