Haberler

Çhd Üyesi Avukatlardan Tutuklu Arkadaşlarına Ziyaret

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Adana, Antalya şubelerinden 75 avukat, DHKP-C ve KCK soruşturması kapsamında tutuklanan, halen Kandıra F Tipi Cezaevi'nde bulunan meslektaşlarını ziyaret etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Adana, Antalya şubelerinden 75 avukat, DHKP-C ve KCK soruşturması kapsamında tutuklanan, halen Kandıra F Tipi Cezaevi'nde bulunan meslektaşlarını ziyaret etti. Ziyaretten önce yapılan basın açıklamasında, avukatların yasa dışı örgütle ilişkisi olmadığı, asıl hedefin Çağdaş Hukukçular Derneği olduğu belirtildi.

Avukatlar adına açıklamayı yapan ÇHD Genel Sekreteri Hüseyin Aslan ; ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, İstanbul Şube Sekreteri Güçlü Sevimli, İstanbul Şube Üyeleri avukatlar Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir, Günay Dağ, Şükriye Erden ve Betül Vangölü Kozağaçlı'nın keyfi ve hukuksuz bir biçimde tutuklandığını ileri sürdü. Tutuklamalardan sonra da saldırıların devam ettiğin belirten Aslan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçek dışı beyanlarda bulunarak arkadaşlarımıza iftira atmıştır. Bu asılsız suçlamalara derneğimiz tarafından cevap verilmiş ve Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Türkiye'de avukatlara ve savunmaya karşı bu ilk saldırı değildir. 22 Kasım 2011 tarihinde de KCK soruşturması adı altında 41 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. 26 meslektaşımız halen tutukludur" diye konuştu.

Avukatlara yönelik tüm gözaltıları kınayan avukat Hüseyin Aslan, "Bütün bunlar siyasi iktidarın kendi sesinden başka ses duymaya tahammül edememesinden kaynaklanıyor. Bizler biliyoruz ki, derneğimize ve meslektaşlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen bu saldırılarla büyük bir onurla sürdürdüğümüz devrimci avukatlık pratiğimiz cezalandırılarak yok edilmek isteniyor. Bugün Türkiye cezaevlerinde 40'tan fazla avukat tutukludur. Arkadaşlarımız bir suçun faili değil, savaşın rehineleridir. Siyasal iktidara bir kez daha sesleniyoruz; sizin polisinizden, işkencelerinizden, yargınızdan ve zindanlarınızdan korkmuyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar tutuklu arkadaşlarını ziyaret için F Tipi Cezaevi'ne girdi. - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağdaş Hukukçular Derneği Hüseyin Aslan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title