Haberler

Chassis Brakes International'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı

Güncelleme:

CBI'ın kurumsal vizyonu çerçevesinde tüm çalışanların, kendilerini sürekli gelişim ve dönüşüm sürecine ayak uydurmaları adına gerçekleştirilen HSE Çalıştay'ı, katılımcılar açısından son derece faydalı geçti.

Chassis Brakes International'ın (CBI) Bursa'daki yapılanmasında görev yapan tüm çalışanlar, şirket tarafından her yıl kararlılıkla sürdürülen ve iş sağlığı - güvenliği ile çevrenin korunarak geliştirilmesi konusunda güncel eğitimlerin verildiği HSE Çalıştayı'nda bir araya geldi.

BUTTİM Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Üretim, Bakım, Çevre ve İş Güvenliği Müdürü Orhan Atlama'nın açılış konuşmasıyla başlayan organizasyonda; CBI fabrika sınırlarında çalışanlar adına daha güvenli bir çalışma ortamının sağlanması, 2016 ve sonrası için iş sağlığı ve güvenliği ile çevre konusunda hedeflerin belirlenmesi, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal mevzuatlar, çalışma mevzuatı ve iş yerindeki çalışma ortamında uyulması gereken kurallara ilişkin detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla düzenlenen eğitimlerde sırasıyla; Eğitmen Esra Mutlu tarafından 'Tehlikeli Madde Güvenliği Genel Bilgilendirme', Nesligül Altın tarafından 'Çalışma Mevzuatı ile İlgili Bilgilendirme', Melek Vatansever tarafından 'Ergonomik Risk Etmenleri', Nalan Çetindağ tarafından 'Acil Durum Yönetimi', Serbay Ceylan tarafından 'İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı', Hatice Güçlüsan tarafından 'Yenilenebilir Enerji Kaynakları', Arzu Öneyman tarafından 'Ürün Sorumluluğu ve ÇMA' ile Kerem Karasu tarafından 'Bilgi Güvenliği' konularında gün boyu eğitimler verildi.

Eğitimler İçin Üretime Bir Günlük Ara Verildi

İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Öneyman yaptığı konuşmada; "Chassis Brakes International olarak iş güvenliği ve çalışan memnuniyeti konusuna büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede tüm gün üretimi durdurarak ekip arkadaşlarımızın katılımı ile bu eğitimleri gerçekleştirdik. Çalışma arkadaşlarımızın güvenli bir şekilde mesai yapması bizim için büyük öncelik" dedi.

Etik Çalışma Esasları Tiyatro Gösterisi İle Vurgulandı

Yoğun geçen eğitimlerin arasında 'etik değerler ve iş kültürüne etkileri' konulu bir oyunu da çalışanlar sahneledi. Profesyonel tiyatro eğitmenlerinin desteği ile hazırlanan oyun, öğretici olmasının yanı sıra keyifli de zaman geçirilmesini sağladı.

Gün boyu süren programın sonunda, çalışanların merakla beklediği ve şirket hakkında değerlendirmeler yaparak, tüm süreçlerle ilgili kendi fikirlerini ortaya koyduğu ve Türkiye'deki şirketlerle karşılaştırmalı sonuçların da paylaşıldığı 'Çalışan Memnuniyeti Anketi'nin sonuçları, İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Öneyman tarafından açıklanırken, anket sonucunda çıkan yüksek memnuniyet oranı, tüm katılımcılardan tarafından memnuniyetle karşılandı.

"CBI'dan Kızılay'a Tam Destek"

Öğle yemeğinin ardından, Kızılay ile işbirliği çerçevesinde kan bağışı organizasyonunun da düzenlendiği etkinlikte, çalışanlar kampanyaya büyük ilgi göstererek, kan bağışı konusunda toplumsal duyarlılık örneği sergiledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kızılay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title