Haberler

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepkiler

Rize'nin Ardeşen ilçesinde mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlaması protesto edildi.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlaması protesto edildi.

Ardeşen ilçesinde, belediye binası önünde toplanan grup, pankart  açarak slogan atıp tekbir getirdi. Gruptakiler Ardeşen Kaymakamlığı önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, derginin ilk olarak yayınladığı hakaret karikatürleriyle 2011 yılında gündeme geldiğini, 13 Ocak 2015 tarihinde tekrar Müslümanların kutsalına hakaretler yaptığını söyledi.

İnsanlık tarihi boyunca insanlıktan ve imandan nasipsizlerin, Allah'ın tüm peygamberlerine hakaretler ettiklerini ifade eden Gültekin, "Müslümanlara yönelik özellikle bölgemizde, Suriye'de, Cezayir'de ve en son Mali'de milyonlarca zulüm ve katliam yaşanmışken, halen Müslümanları terörist göstermeye çalışanlar aynaya bakmalıdır. Asıl terörist Müslüman kanı akıtan yüzsüz İslam düşmanlarıdırlar. Asıl terörist Peygamberimize hakaret edenlerdir" dedi.

Gültekin, sistemli bir provokasyon yürütüldüğünü savunarak, "Charlie Hebdo dergisine ve çalışanlarına yapılan saldırının ısrarla İslam'a ve Müslümanlara mal edilmeye çalışılması sistemli propagandanın ürünüdür. İslam'da terör yoktu. Peygamberimiz kendisini taşlayanlara bile kötü söz etmemiştir. Biz böyle bir Peygamberin ümmetiyiz. Müslümanları terörist gibi göstermeye çalışanlar er ya da geç Allah'ın adaletinden kaçamayacak ve ebedi cehenneme gideceklerdir" diye konuştu.

Gruptakiler, dua edip dağıldı. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Gültekin Charlie Hebdo Ardeşen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title