Haberler

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepkiler

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler- Siirt'te bir grup, karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti Siirt'te bir grup, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler- Siirt'te bir grup, karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti Siirt'te bir grup, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.Bahçelievler Mahallesi'nde, aralarında AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı grup, dergi aleyhinde döviz taşıdı.Grup adına konuşan Memur-Sen Şube Temsilcisi Sedat Serin, İslam dininin lanse edilmeye çalışıldığı gibi şiddet ve terör içermediğini, aksine hoşgörü ve sabır dini olduğunu deklare etmek için toplandıklarını söyledi."İslam, onların anlattığı gibi terör dini değil, hoşgörünün ve kardeşliğin dinidir" diyen Serin, şöyle devam etti: "İfade ve basın özgürlüğü adı altında dinimizin sembolü, Allah'ın resulü Hz. Muhammed'e hakaret etme cüretinde bulunan Charlie Hebdo dergisinin bu hakareti masumca kullanılmış bir ifade özgürlüğü hakkı değildir. İslamofobiyi tetiklemeye çalışan ve yeni bir 11 Eylül filminin icrası için hazırlanmış bir senaryodur."Siirt İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMYADER) Başkanı Necmettin Çiçek'in okuduğu duanın ardından grup dağıldı. -

Kaynak: AA / Güncel

Charlie Hebdo Paris Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title