Haberler

Cgı Zirvesi'nde Konya Şeker Modeli Tanıtıldı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, katıldığı New York'ta gerçekleştirilen CGI Zirvesi sonrası Konya Şeker modelinin tanıtımıyla ilgili bilgi verdi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, katıldığı New York'ta gerçekleştirilen CGI Zirvesi sonrası Konya Şeker modelinin tanıtımıyla ilgili bilgi verdi.

Konuk, makamında yaptığı konuşmada, zirvede "Sivil Toplumun Üretici Birlikleri Modeli ile Özel Sektör Mantalitesi ve Finansın Sosyal Etkisi" oturumunda Konya Şeker modelinin tanıtıldığını söyledi

Yaptığı görüşmelerde bölgesel ve küresel meseleler hakkında istişare fırsatı bulduklarını anlatan Konuk, siyasetçilerin, devlet adamlarının, küresel ekonominin etkin yöneticilerinin gelecek beklentilerini öğrenme, fırsatları ve riskleri değerlendirme imkanı da bulduklarına işaret etti.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un davetlisi olarak katıldığı zirvede dünya gündemi, üretim ve tüketim eğilimleri ve ticari fırsatlarla ilgili dünya ekonomisinin etkin isimleriyle istişare etme imkanı bulduklarını aktaran Konuk, şunları kaydetti:

"Benim de katıldığım yuvarlak masa toplantısında güvenilir gıdaya yönelik tehditleri ve insan sağlığını tehdit eden gıda ürünlerini ve bu ürünlere karşı gelecekte alınması planlanan önlemleri tartıştık. Toplantıya hem sağlık örgütünden, hem uluslararası kuruluşlardan yetkililer hem de dünyanın büyük gıda şirketlerinin yöneticileri katıldı. O toplantıdan çıkan sonuç şu oldu; obezite ile mücadele, gelişmiş ülkelerin öncelikli meselelerinden biri ve bu konuda sert tedbirler kısa süre sonra onların gündemine girecek. Ürünlere gelecek asgari standartlar tartışıldı. Yani dünya gıda da yeni bir aşamaya girecek. Biz de o masada o değişime henüz başlamadan vakıf olduk. Bunlar bizim için son derece önemli. Trendi bilmek, trende göre pozisyon alma imkanına kavuşmak son derece hayati. Biz bu topraklardan bir dünya markası çıkarmayı hedefledik. Bu hedefe de ancak dünyanın nabzını tutabilirsek ulaşabileceğimizi biliyoruz. CGI Zirvesi de dünyanın nabzını bir kez daha tuttuğumuz toplantılardan biri oldu." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Recep Konuk New York Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title