Haberler

Çgc: Operasyonlar Basın Özgürlüğüne Darbe Niteliği Taşıyor

Adana'da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) yaptığı açıklamada, bazı medya kuruluşları ve gazetecilerin evlerine yapılan operasyonların hukuk devletine yakışmadığını bildirdi.

Adana'da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) yaptığı açıklamada, bazı medya kuruluşları ve gazetecilerin evlerine yapılan operasyonların hukuk devletine yakışmadığını bildirdi.

ÇGC Yönetim Kurulu, '14 Aralık Operasyonu'nun demokratik toplumlarda kabul edilemez bir davranış olduğunu, basın mensuplarının yapılanları hak etmediğini söyledi. ÇGC'nin basın özgürlüğünden yana taraf olan, her platformda fikir özgürlüğünü savunan bir mesleki örgüt olduğuna değinen Yönetim Kurulu, şöyle dedi:

"Türkiye, maalesef basın, ifade ve fikir özgürlüğü sıralamasında dünyanın geri kalmış ülkelerinin de gerisinde yer alıyor. Halka haber ulaştırma görevini yaparken bir takım siyasi çekişmelerin girdabına sürüklenmeye çalışılan meslektaşlarımıza karşı başlatılan girişimler hukuk devletine yakışmayan görüntüler içeriyor. Sosyal medya aracı Twitter marifetiyle operasyonların birkaç gün önceden kamuoyuna duyurulması endişe verici bir boyut içeriyor. Türkiye'de gerçek anlamda gazetecilik yapmanın neredeyse imkansız hale getirilmeye çalışılması kaygılarımızı artırıyor. Basın dünyasının içinde bulunduğu ekonomik sorunlar gün geçtikçe artarken, meslektaşlarımız birer birer işsiz kalırken yaşanan gözaltı operasyonları gazetecilik mesleğine darbe niteliği taşıyor. İktidar kaynaklarının meslektaşlarımıza yönelik giriştiği kabul edilemez yöntemlere son verilmesini umut ediyor, diğer gelişmiş toplumlarda olduğu gibi ülkemizde de özgür, demokratik, bağımsız gazetecilik yapılması gerektiğinin altını çiziyoruz. Gözaltına alınan gazetecilere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title