Haberler

Cezmi Çoban'dan Bodrum Belediye Başkanı Kocadon'a Anlamlı Hediye

Güncelleme:

Araştırmacı Yazar Cezmi Çoban, Bodrum İlçesi Ağız Sözlüğü adlı üçüncü kitabının imza günü öncesi, Bodrum Belediye Başkanı Kocadon'u ziyaret ederek kitabını hediye etti.

Araştırmacı Yazar Cezmi Çoban, "Bodrum İlçesi Ağız Sözlüğü " adlı üçüncü kitabının imza günü öncesi, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret ederek kitabını hediye etti.

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Akdeniz Denizcilik Tarihi Arşivi ve Kütüphanesi'nde çalışan Araştırmacı - Yazar Cezmi Çoban, lise yıllarında başladığı derleme çalışmalarını bugüne kadar "Belleklerde Yaşayan Bodrum", "Muğla Bibliyografyası" ve son olarak da "Bodrum İlçesi Ağız Sözlüğü" kitaplarıyla ortaya koydu. Yazar üçüncü kitabının Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde 24 Temmuz Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren başlayacak olan imza günü öncesinde ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Mehmet Kocadon'a Bodrum İlçesi Ağız Sözlüğü kitabını imzalayarak hediye eden Çoban, ayrıca yerel seçimler sonrası yeniden Bodrum Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Kocadon'a başarılar diledi. Kitabı alıp inceleyen Başkan Kocadon ise yazara teşekkür ederek, "Bir Bodrumlu olarak kitabı incelediğimde; benim dahi bilmediğim kelimeler olduğunu görüyorum. Bu kitap ile birlikte bu bilgilere hep birlikte sahip olacağız" dedi.

Başkan Kocadon'un bu sözleri üzerine Yazar Çoban, aldığı eğitim ve kazandığı bilgi birikimlerini Bodrum için kullanmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek; "10 yıldır derleme ve sözlü kaynak taramalarıyla yaptığım çalışmalarımı üç kitap ile ortaya koymaya çalıştım. Amacım her yıl Bodrum'a bir kitap kazandırmak. Dördüncü kitabım ise 'Bodrum Mezar Taşları Edebiyatı' üzerine olacak. Eylül ayından itibaren de çalışmalarımı hızlandıracağım" şeklinde konuştu.

Başkan Mehmet Kocadon da; "Bodrum Belediyesi olarak bizler de çalışmalarınıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız" diyerek nazik ziyareti ve hediye ettiği kitabı için Yazar'a tekrar teşekkür etti.

Çoban ve Kocadon ziyaret boyunca kitap üzerine konuşarak kitabın içinde yer alan kişiler hakkında da bilgi alışverişinde bulundu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Sabancı Mehmet Kocadon Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title