Haberler

Cezayir Milli Günü Resepsiyonla Kutlandı

Güncelleme:

Cezayir Milli Günü, Ankara'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Cezayir Milli Günü, Ankara'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Ankara Swissotel'de Cezayir'in Ankara Büyükelçisi Mouloud Hamai ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın yanısıra, başta Afrika ve Arap ülkeleri büyükelçileri olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Resepsiyonda AA muhabirine konuşan Büyükelçi Hamai, Türkiye'de Cezayir Devrimi'nin 60. yılını kutluyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. " Türkiye'yle mükemmel giden ilişkilerimiz son 4-5 yılda daha da güçlendi" diyen Büyükelçi Hamai, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yıllık 5 milyar dolara yaklaştığının altını çizdi.

İki ülke arasında kazan-kazan türü bir ortaklık inşa edildiğini vurgulayan Hamai, "sadece ticarette değil ekonomik olarak da Türkiye'yle yakınlaşmamız sürüyor.", dedi.

Hamai, 19-21 Kasım'da Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da düzenlenecek İkinci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi öncesinde Cezayir-Türkiye arasındaki işbirliğinin kıta geneline yayılması gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda yayılan Ebola salgının da bu tarz ilişkilerin gelişmesine engel olmadığını belirten Büyükelçi Hamai, Afrika ülkelerinin son 10 yılda ortalama yüzde  5-6 oranında olan büyüme kaydettiğini hatırlattı. Büyükelçi Hamai, "Afrika ileri gitmek isteyen bir kıta ve Türkiye'nin bu mesajı iyi anladığını düşünüyorum" dedi.

Etkinliğe katılan diplomatik misyon şeflerinden Fransa Büyükelçisi Laurent Bili, Cezayir'in Milli Günü için tebriklerini sunduğunu iletti ve Cezayirli dostu Büyükelçi Hamai'yi görmekten duyduğu sevinci aktardı.

Resepsiyonda Cezayir'in farklı bölgelerini temsil eden folklorik kıyafetler ve bölgelerin önemli noktalarını resmeden tablolar sergilendi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cezayir Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title