Haberler

Cezayir Hükümetinden "Seçim İttifakına" Onay

Cezayir İçişleri Bakanlığı, siyasi partilerin ülkede mayıs ayı başında yapılacak genel seçimlerde ittifak kurabileceklerini açıkladı.

İslami eğilimli siyasi partiler arasında kurulan seçim ittifakı üzerine, Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Aday listeleri belirlenmeden önce siyasi parti liderlerinin, imzalamış oldukları ittifak anlaşmasını İçişleri Bakanlığına, yerel makamlara, bağımsız seçim komisyonuna teslim etmeleri ve bu ittifakların milli yapıya sahip olması gerekir." ifadelerine yer verildi.

Ülkede siyasi partilerin seçimlere ortak listeyle girmesi daha önce yasaktı ve bu onayla birlikte İslami eğilimli siyasi partilerin "seçim ittifakı" yapmalarına ilk kez izin veriliyor.

Cezayir'de İslami eğilimli 5 parti genel seçimlere iki farklı listeyle girme kararı almıştı.

Bu partilerin geçen ay yaptıkları yönetim kurulları toplantısında Barış Toplum Hareketi ile Değişim Cephesi'nin bir çatı altında, Adalet ve Kalkınma Cephesi, Nahda Hareketi ve Ulusal Bina Hareketi'nin ise bir başka çatı altında birleşmesi kararlaştırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Cezayir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title