Haberler

Cezayir'de Kaçırılan Fransız Rehinenin Öldürülmesi

Fransız turist Gourdel'in memleketinde anma töreni düzenlendi.

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde, Cezayir'de öldürülen Fransız rehine Herve Gourdel için anma töreni düzenlendi.

Gourdel'in memleketi Nice'de toplanan 3 binden fazla kişi, Cezayir'in doğusunda kaçırılarak öldürülen Gourdel'i andı.

Ellerinde Gourdel'in fotoğraflarıyla yürüyen kalabalık, Fransız dağcıyı öldürülenlerin bulunması ve yakalanması için sloganlar attı.

Dün de başkent Paris'te, Paris Camisi önünde cuma namazı çıkışı Fransa İslam Konseyi girişimiyle bir gösteri yapılmıştı.

Cuma namazı çıkışı toplanan yüzlerce Müslüman, Herve Gourdel'in öldürülmesini ve IŞİD terör örgütünü kınamış ve "Benim adıma konuşma", "Barbarlığa hayır", "Terörizme hayır", "İslam hoşgörüdür", "Avrupa terörü desteklemiyor", "Katil IŞİD" yazılı dövizlerle tepkilerini ortaya koymuşlardı.

Gösteriye Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve UMP'nin eski belediye başkan adayı Nathalie Kosciusko-Morizet de katılmıştı.

Cezayir'in doğusundaki  tatildeyken IŞİD'e bağlı olduğunu ileri süren "Hilafetin Askerleri" isimli örgüt tarafından kaçırılan 55 yaşındaki Fransız dağcı Gourdel, kafası kesilerek infaz edilmişti. Gourdel'in ölümü Fransa'yı sarsarken, ülkede 3 gün resmi yas ilan edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı 30 ülkeye seyahat uyarısı yapmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Cezayir Fransa Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title