Haberler

Cezaevinden Çıkan Emniyet Müdürü: Cezaları Yatmaya Razıyım

Güncelleme:

İzmir'de tahliye olan polis müdürü Ramazan Karakayalı, "Bir şekilde ceza alan arkadaşlar olursa, o insanların müdürü olarak cezaların tamamını ben yatmaya hazırım" dedi.

İzmir merkezli olarak 13 ilde yasadışı dinleme yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan 11 emniyet görevlisinden, aralarında Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın bulunduğu 9 kişi tahliye edildi. Tahliye sonrasında cezaevi önünde bulunanlar büyük sevinç yaşadı.

"CEZALARIN TAMAMINI BEN YATMAYA HAZIRIM"

Elazığ İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Ramazan Karakayalı, tahliye sonrasında açıklama yaptı. Karakayalı, "Şimdi gerçek manada bir sevinç yok. Bu bizim mesleğimizin süreçlerinden birisi, bu mesleği girerken bunları göze alıp girdik. Daha öncede evimizden annemizden babamızdan ayrı kaldığımız dönemler oldu. Günlerce çoluk çocuğumuzu göremediğimiz olmuştu. Öyle bir süreç diye değerlendirdik. Bu sürecin sonunda da bugün yine bağımsız yargının verdiği kararla da çıkıyoruz. İki arkadaşımız şu anda tahliye olamadı. İnşallah onlarında tahliyesi en kısa zamanda bekliyoruz. Şimdi burada bütün bu arkadaşlarıma tamamına daha önce içeriye girerken de ifade ettiğim gibi söylediğim bir şey vardı. Hepsinin iş ahlakına karakterine mesleğine ve yaptıkları her şeye ben kefilim. Bu insanlar devletlerine ihanet edecek, ailelerini utandıracak, çoluk çocuklarının başını öne eğecek hiçbir şey yapmadı. Bu noktada onları yetiştiren anne ve babaların helal süt emziren anneleri ve helal rızık veren babaların ellerinden öpüyorum. Tabi yargılama süreci devam ediyor. Bu sürecin sonunda sonuç ne olursa olsun. Bu meslekte yaşanılabilen şeyler. Bu sürecin sonunda herhangi bir mahkumiyet olurda bi şekilde ceza alan arkadaşlar olursa, o insanların müdürü olarak bu cezaların tamamını ben yatmaya hazırım. Bu kadar bu arkadaşlara güveniyorum, bu kadar inanıyorum."

BİZ TEMELLERİ 29 EKİM 1923'TE ATILMIŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN EMNİYET TEŞKİLATI ÖRGÜTÜNÜN ÜYESİYİZ

İzmir Emniyet Müdürlüğü eski istihbarat şube müdür yardımcısı Taner Aydın, hukuksuz bir süreç sonucunda tutuklandıklarını belirtti. Aydın, "Tutuklanma sebebimiz örgüt üyesi olduğumuz için tutuklandığımızı biliyoruz. Bunun dışında bize istinat edilen her hangi bir suç yoktur. Ancak ne poliste ne savcıda ne de mahkemede örgütle ilgili herhangi bir soru sorulmadı. Bizim ait olduğum bir örgüt vardır; Temelleri 29 Ekim 1923'te atılmış Türkiye Cumhuriyeti'nin Emniyet teşkilatı örgütünün üyesiyiz. Bu örgüt üyelerinden eğer biz örgüt üyesiysek bu örgüt üyelerinden iki tanesi Diyarbakır'da şehit edildi. Dün akşam bildiğim kadarıyla PKK teröristler tarafından Diyarbakır'da üç polis arkadaşımızın yaralandığınız biliyoruz. Buradan hepsini şifalar diliyorum. Şehit olan arkadaşlarımıza allahtan rahmet diliyorum. Metris cezaevinde yatan diğer emniyet mensuplarına saygılarımı arz ediyorum onlarında masum olduğunu biliyorum. İnşallah onlarda bağımsız yargı tarafından yargılandıkları taktirde serbest kalacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye 29 Ekim Elazığ İzmir Güncel Haberler

title