Haberler

Cezaevinde Önce Liseyi, Sonra Üniversiteyi Bitirdi

Bursa'da, 2005 yılında gittiği restoranda çıkan kavgada, garson İsmail Ünal'ı öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırılan 37 yaşındaki Atakan Darendelioğlu, cezaevinde önce eğitimini yarım bıraktığı liseyi dışarıdan bitirdi.

Bursa'da, 2005 yılında gittiği restoranda çıkan kavgada, garson İsmail Ünal'ı öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırılan 37 yaşındaki Atakan Darendelioğlu, cezaevinde önce eğitimini yarım bıraktığı liseyi dışarıdan bitirdi. Ardından girdiği üniversite sınavında Anadolu Üniversitesi'nin Açık Öğretim Fakültesi'nin Adalet Bölümü'nü kazandı. Bu bölümü onur belgesi ile bitiren Darandelioğlu, aldığı ek dersler ile aynı üniversitenin dört yıllık İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Darandelioğlu'nun hedefinde, devam mecburiyeti olmayan bir üniversitenin hukuk fakültesini kazanmak var. Kendisine haksız yere 24 yıl hapis cezası verildiğini savunan Darendelioğlu, "Kendi savunmamı, hukukçu olarak yapmak için bu fakülteyi kazanacağım" dedi.

Bursa'da evli ve bir çocuk babası Atakan Darendelioğlu, 9 yıl önce gittiği restoranda garson İsmail Ünal'ın öldürüldüğü kavga sonrası gözaltına alındı. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmek' suçundan yargılanan Atakan Darandelioğlu, önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti bu cezayı 24 yıla düşürdü.

Cezası Yargıtay tarafından onanan Atakan Darandelioğlu, cezasını çektiği Bursa H Tipi Cezaevi'nde önce eğitimini yarıda bıraktığı liseyi dışarıdan sınavlara girerek bitirdi. Daha sonra üniversite sınavına giren Darandelioğlu, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin iki yıllık Adalet Bölümü'nü kazandı. Bu bölümü onur belgesi ile bitiren Darandelioğlu, dikey geçiş yapıp aldığı ek derslerle geçen Temmuz ayında aynı üniversitenin 4 yıllık İşletme Bölümü'nden de mezun oldu.

Cezaevinde derslerini kütüphanede ve koğuşunda çalışan Atakan Darandelioğlu, bundan sonraki hedefinin, devam zorunluluğu olmayan Hukuk Fakültesi'ni kazanarak, burayı bitirmek olduğunu söyledi. Darandelioğlu, "Bu cezayı kesinlikle hak etmedim. Haksız yere cezaevinde yatıyorum. Haklılığımı avukat olunca kanıtlayacağım" dedi.

Oğlunun kendisini bu kez Hukuk Fakültesi'ni kazanacak şekilde hazırladığını söyleyen Mustafa Darandelioğlu ise "Oğlum, cezaevinde eğitimin ne kadar güzel bir olay olduğunu öğrendi. Bazı günler havalandırmaya çıkmayıp kitaplarını okuyor. Hukuk Fakültesi'ni kazanmakta kararlı. Avukat olunca, kendisine yapılan haksızlığı, hukukçu olup mücadele ederek, ispat edecek" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi İsmail Ünal Aöf Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title