Haberler

Cezaevinde Mahkumlara Verem Taraması

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği gezici röntgen aracı ile Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 450 mahkuma sağlık taraması yapıldı.

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Beycuma Cezaevi'nde bulunan 450 tutuklu ve hükümlünün yanı sıra cezaevi personelini verem taramasından geçirdiklerini söyledi. Veremin bulaşıcı bir hastalık olduğunu ve özellikle toplu yaşam alanlarında hızla yayılma riski bulunduğundan belirli zamanlarda rutin taramaları yapmaya devam ettiklerini belirten Erdoğan, Zonguldak genelinde hizmet veren cezaevi, huzurevleri ve bakım evlerinde kalanları her yıl düzenli olarak sağlık taraması yaptıklarını dile getirdi. Erdoğan, Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapılan verem taraması sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi biz Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği olarak Zonguldak il genelinde uzun yıllardır veremle mücadele ediyoruz. Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Zonguldak ilinde bulunan huzur evleri, ceza evleri, yurtlar, insanların birlikte çalıştığı, birlikte yaşadığı yerlerde rutin verem taramaları gerçekleştirmektedir. Bunlar tamamen devlet millet işbirliği çerçevesinde yapılmaktadır. Amaç, veremin geniş kitlelere yayılmasını engellemektir. Beycuma M Tipi Cezaevi'nde yaklaşık bir yıl önce bir verem taraması yapmıştık. Bir süredir arabamızın, cihazımızın bozuk olması, röntgen filmini bulamamamız nedeniyle hizmet veremiyorduk. Dernekler gönüllülerin yardımlarıyla yürüyen kurum ve kuruluşlardır. Ayrıca bu iş bir gönül ve sevda işidir. Bizde kırk yılımızı bu işlere verdiğimiz için bugün burada Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü'nün talepleri ile birlikte gezici röntgen aracımızla taramaları gerçekleştiriyoruz. Derneğimizin onursal üyeleri Ereğlili iş adamları Sayın Süleyman Aygün, Sayın İlhami Yazıcıoğlu ile birlikte bu hizmetleri birlikte sürdürüyoruz. Ayrıca da bu kuruma bu hizmeti sunmuş oluyoruz. Bu işleri kimse kimseye zorla yaptıramaz. Amaç milletimize hizmettir. Bizde bu hizmeti yapmaya gayret ediyoruz. Aracı bu yola koyabilmek için 5-6 aydır uğraşıyoruz. Ereğli cezaevini geçen hafta taradık. Önümüzdeki 3-5 gün içerisinde Çaycuma Huzurevi, Devrek Huzurevi, Zonguldak Huzurevi'ndeki insanlarımızı da sağlık taramasından geçireceğiz. Bugün burada işimiz bittiğinde yaklaşık 450mahkum, 200' de personel toplam 650 kişiyi taramış olacağız. Cuma günü son mikrofilm taraması burada yapılacak. Ben buradan yanımızda bulunan derneğimizin onursal üyelerinin dışında, bu hizmetleri vermemize imkan sağlayan, bize yardımda bulunan bir önceki dönem milletvekilimiz Sayın Fazla Erdoğan'a, şu an yanımda bulunan Ereğli Volkswagen'in sahibi Sayın İlhami Yazıcıoğlu'na, onursal üyemiz Aygün Marketler Birliği'nin Sahibi Sayın Süleyman Aygün'e, mikrofilmleri temin eden Eczacı Sayın Kemal Haberal'a, Ereğli Tatsan Çelik Fabrikası sahibi Hüseyin Tatlıbaş'a çok teşekkür ediyorum. Çünkü onların destekleriyle biz bu hizmeti sürdürüyoruz."

Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ensar Çelik toplu yaşam alanlarında bulaşıcı hastalıkların erken tespit edilemediğinde vahim sonuçlar doğurabileceğini, bu nedenle cezaevinde kalan mahkümları belirli aralıklarla sağlık taramasından geçirdiklerini söyledi. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Çelik "Kapalı yaşam alanlarında bulaşıcı hastalıkların çok vahim sonuçları olduğunu çok kez görmüşüzdür. Bunun için böyle bir araştırma bulaşıcı hastalıkların zamanında önlenmesi açısından çok önemlidir. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Derneğimizin onursal üyelerinde verdiği katkılardan dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca bu tarama ceza evinde üçüncü kez yapılmaktadır. Her şey için teşekkür ediyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Aygün Hasan Erdoğan Zonguldak Beycuma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title