Haberler

Cezaevinde Kalan Çocuklar İçin Oyun Odası

Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, anneleriyle kalan çocuklar için oyun odası oluşturulacak.

Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, anneleriyle  kalan çocuklar için oyun odası oluşturulacak.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı "Güneşim Ol Projesi"nin protokolü, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ile Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz tarafından, üniversitenin toplantı salonunda imzalandı.

Rektör Aykaç, törende, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Projenin, anneleriyle cezaevinde kalan çocukların gelişimlerini sağlamak amacıyla  hazırlandığını, üniversite olarak toplumun her kesimiyle yakından ilgilendiklerini belirten Aykaç, şöyle konuştu:

"Şu anda cezaevinde bir çocuğumuz bulunuyor. Yaşadığımız toplum ve karşılaştığımız insanlar itibariyle kimi zaman toplumun sadece belli kesimleri ile temas edebiliyoruz ve diğer kesimlerinden kopuk olabiliyoruz. Çoğu zaman bizim unuttuğumuz varlığından bile haberdar olmadığımız kesimler var. Bunlardan haberdar olmak, üniversite olarak da bu bölgede her alanda bulunmak zorundayız. İnsanlara elimizi uzatmış olmalı onlarla el ele vermemiz gerekiyor. Toplumla birlikte ancak toplumun bir adım önünde olmak görevimizdir. Buna özen gösteriyoruz."

Aykaç, toplumdan asla kopmayacaklarını vurgulayarak, "Bu tür güzel örneklerin çoğalmasını istiyoruz. Başsavcımız İlyas Yavuz'a da çok teşekkür ediyorum.  Bu projenin çok faydalı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Cezaevinde farklı bir duygu oluşacak"

Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz da üniversite öğrencilerini, hazırladıkları projeden dolayı tebrik etti.

Hükümlülerin de hatırlanmasının güzel olduğunu dile getiren Yavuz, şöyle devam etti:

"Hedefimiz, kurumlar arası diyalog. Devletimizin vermiş olduğu yetki çerçevesinde özellikle cezaevlerinde barındırdığımız hükümlü, tutuklu, gençlerimiz ve çocuklarımızı olabildiğince motive edebilmek için faaliyetlerde bulunuyoruz. Öğrencilerimiz projeyi getirdiklerinde çok hoşumuza gitti. Hükümlülerimizin düşünülmesi bile güzel. Proje ile cezaevinde farklı bir duygu oluşacak. Hep birlikte projeyi sürdüreceğiz."

"Çocuklara eğitim vermeyi hedefliyoruz"

Projeyi hazırlayan üniversite öğrencilerinden Nilay Özkan ise projenin ilk etabında cezaevindeki çocuklara yönelik oyun odası oluşturulacağını söyledi.

Zaman zaman cezaevine giderek çocuklara eğitim vermeyi de hedeflediklerini dile getiren Özkan, şunları anlattı:

"Projeyle cezaevindeki çocukların gelişimlerini sağlamayı amaçlıyoruz. Projenin sürdürülebilmesi çok önemli. 0-6 yaş grubunda ki çocuğun her konuda gelişimi önemli. Cinsiyet konusunda da gelişmeye başlayan erkek çocukların kadınlar koğuşunda kalmasıyla ciddi problemler ortaya çıkabilir. Bunun için bu projede erkek öğrencilerin de yardımını alarak bir model çizmeyi hedefledik."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Aykaç İlyas Yavuz Kırklareli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title