Haberler

Cezaevinde Kadına Şiddet Semineri

Elazığ E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda kadın mahkumlara yönelik seminer düzenlendi.

Elazığ E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda kadın mahkumlara yönelik seminer düzenlendi.

Elazığ E Tipi Ceza İnfaz Kurumu, hükümlü ve tutuklulara yönelik gerçekleştirilen sosyal kültürel, eğitsel faaliyetler kapsamında "Kadına Şiddet" semineri düzenlendi. Seminerde konuşmacı olarak Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Orhan Yavuz, Sosyal Hizmet Uzmanı Muhammet Melik Alev, Sosyolog Duygu Deniz yer aldı.

Şiddetin psikolojik bir davranış türü olduğunu aktaran Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, "Kadına yönelik son zamanlarda görülen şiddet türleri içerisinde, aile içerisinde kız çocuğuna sahip olunması, kız çocuklarının cinsel istismara maruz kalması, yaşının küçük olmasına rağmen evlendirilmesi, genç kadınların karşı cinsle duygusal yakınlaşmasını cezalandırma, dayak ve tecavüz şeklinde sıralanabilmektedir" dedi.

Kadının her zaman ikinci sınıf insan muamelesi görüldüğüne dikkat çeken Sosyolog Duygu Deniz ise, "İnsanlar arasında yaygın olarak bilinen 'Kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmemeli' lafı bile durumun vahametini ortaya koymaktadır. Toplumumuzda sıkça başvurulan bir hareket tarzı olan şiddete müsaade etmemeliyiz" diye konuştu.

(HİV-MP-Y) - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Yavuz Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title