Haberler

Cezaevinde El Emeği Göz Nuru Üretim

Aliağa Yeni Şakran Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklular, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda hem el becerisi ve meslek öğreniyor hem de ekonomik gelir elde ediyor.

Aliağa Yeni Şakran Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklular, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda hem el becerisi ve meslek öğreniyor hem de ekonomik gelir elde ediyor.

Aliağa'da, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından cezaevindeki kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünler sergide görücüye çıktı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Yeni Şakran 3 Nolu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklular adına düzenlenen serginin açılışına katıldı. Aliağa Ticaret Odası Fuaye salonunda düzenlenen sergideki ürünler ilgi gördü.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi ve İzmir Ceza İnfaz Kurumu işbirliği ile Yeni Şakran Ceza İnfaz Kurumu'nda verilen mesleki eğitim kurslarında eğitim alan mahkümların yaptığı el emeği göz nuru ürünler sergide görücüye çıktı.

Sergi hakkında bilgi veren Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi el ürünleri usta öğreticisi Serap Keskin, "Kurslarımızdaki asıl amaç, tutuklu ve hükümlülere sosyal yaşama ve dışarıdaki yaşama uyum sağlayabilecekleri bir ortam hazırlamak, onların kendilerini geliştirmesini sağlamaktır. Sergimizde satış işlemleri yaptık. Hükümlü ve tutuklular, yaptığı el emeği ürünlerin satışıyla gelir elde ediyor" dedi.

"SOSYAL HAYATTAN UZAKLAŞMIYORLAR"

Sergideki el emeği ürünleri büyük bir ilgiyle inceleyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, bu tür kursların kader mahkümlarını topluma kazandırmak ve sosyal hayata bağlamak gibi önemli bir faydası olduğunu söyledi.

Başkan Oğuz, sergilenen ürünlerin hepsinin el emeği göz nuru olduğunu belirterek "Fiyatları çok uygun. Vatandaşlarımız ürünlere ilgi gösteriyor. Bu kurslarla hükümlü ve tutuklularımız sosyal hayattan kopmuyor. Çok yararlı bir çalışma" dedi.

HÜKÜMLÜLER SERTİFİKA SAHİBİ OLUYOR

Kurs Usta Öğreticisi Serap Keskin ve Tezhip Ahşap Yakma Eğitmeni Melek İnceler eşliğinde dekoratif ahşap süsleme, ipek kozası el ürünleri, takı tasarımı, tezhip sanatı, ahşap yakma kurslarına yönlendirilen hükümlüler kurs sonunda sertifika sahibi olurken, öte yandan kendilerine gelir getirecek yeni uğraşlar ediniyor. Cezaevinde 700 kursiyerin katıldığı 50 kursta 277 hükümlü sertifika sahibi oldu. 3 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mesleki ve teknik eğitim kurslarının yanı sıra okur yazarlık eğitimi, spor eğitimi, yabancı dil eğitimi, sosyal ve kültürel eğitimler devam ediyor.

Serginin açılışına; İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Yusuf Arslan ve Emin Atik, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gümüş, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İzmir Açık Cezaevi Müdürü Halis Orhan; İzmir 2. Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Bülent Başer, 2. Müdür İsmail Bingöl; 2. Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali İhsan Çetindere ve 2. Müdürleri Ayhan Sedef, Mehmet Nuri Geriş, Ahmet Ünal Arıca, İdris Boz, Ferda Keskin, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamit Karslıoğlu ve 2. Müdürü Erdal Körlek ve çok sayıda davetli katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ömer Turgut Oğuz Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title