Haberler

Cezaevi Müdürüne Suikast Yapılan Araçta İkiz Plaka Kullanılmış

Güncelleme:

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün suikastında kullanılan otomobilin Ankara'dan çalındığı ve araca İstanbul'a kayıtlı bir plaka takıldığı belirlendi.

İzmit'te, Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'e yönelik silahlı saldırıda kullanılan otomobilin plakasının "ikiz plaka" olduğu, soruşturmayı yürüten emniyet birimleri tarafından ortaya çıkarıldı. Saldırıda kullanılan aracın emekli bir akademisyene ait olduğu ve eylemden bir gün önce Ankara Eryaman'dan çalındığı belirlendi. Polis, araçtaki sahte plakanın izini sürerken, soruşturma İstanbul'a kaydırıldı.

ARAÇ OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE ANKARA'DA ÇALINMIŞ

İzmit-Kandıra yolu üzerinde içinde cezaevi müdürü Aktürk'ün bulunduğu 06 BP 4679 plakalı resmi araca yönelik silahlı saldırıda kullanılan ve daha sonra terk edilmiş halde bulunan aracın izini süren emniyet birimleri, aracın çalıntı olduğu bilgisine ulaştı. Saldırıdan sonra eylemcilerin terk ettiği aracın üzerindeki 34 KGZ 76 numaralı plakanın trafik tescil kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, aracın şasi numarasından yapılan araştırma sonucunda olaydan bir gün önce Ankara'da çalındığını tespit etti.

SORUŞTURMA İSTANBUL'A KAYDIRILDI

Aracın üzerindeki plakanın İstanbul'da trafik tescil kaydı bulunan aynı marka, renk ve modelde başka bir kişiye ait aracın üzerinde bulunduğunu belirleyen polis ekipleri, aracın asıl sahibinin emekli bir akademisyen olduğu ve eylemle bağlantısının bulunmadığını saptadı. Aracın sahibi olan emekli akademisyenin olaydan bir gün önce aracı hakkında çalıntı başvurusu yaptığı da belirlendi. Eylemde kullanılan aracın üzerindeki 34 KGZ 76 plakalı aracın İstanbul'daki gerçek sahibini de araştıran polis ekipleri, soruşturmayı İstanbul'a kaydırdı.

SUİKAST NASIL OLMUŞTU?

Kandıra 1 Nolu F tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, 16 Haziran'da makam aracıyla görev yerine doğru hareket halinde iken sağ taraftan yaklaşan başka bir araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralanarak yaşamını yitirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kandıra Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

ESKI SAVASCImobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kim bilir kimin canini yakmisti,Ben bilirim oralari 6 yilim gectinoralarda

1
3
yanıtYanıtla
bayramMobil-ANDROID:

oralara bazılarını tatile yollamıyorlar galiba birde niçin götürdüler onuda yazsanız.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title