Haberler

Cezaevi İçin Kütüphane Oluşturulması" Kampanyasına Destek

Gaziantep'te tutuklu ve hükümlülerin boş vakitlerini değerlendirmek için oluşturulan kütüphane için bağış kampanyası başlatıldı Gaziantep H Tipi Cezaevi Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Kaya: "Sizlerin göndereceği bir kitap veya film bir insanı yeniden topluma kazandıracaktır"

Gaziantep'te tutuklu ve hükümlülerin boş vakitlerini değerlendirmek için oluşturulan kütüphane için bağış kampanyası başlatıldı.

Türkiye genelinde başlatılan kampanyanın başarıya ulaşması için, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) Merkezi, harekete geçti.

Kampanya kapsamında Gaziantep Üniversitesi Atatürk ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, film gösterimi yapıldı.

Gaziantep H Tipi Cezaevi Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Taylan Kaya, cezaevi kütüphanesini yenilemek ve güncelleştirmek amacıyla Türkiye genelinde "Kitap bağış kampanyası" başlattıklarını belirtti.

Cezaevinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde kaldıkları süre içerisinde boş vakitlerinin çok olmasından dolayı zamanlarının büyük bir bölümünü kitaplarla geçiriyorlar. Ayrıca proje kapsamında roman, kişisel gelişim, edebiyat kitapları ve dergi okuyorlar. Bazen de sinema gösterisi yapıyoruz. Toplumun her kesiminden, kampanyamıza destek bekliyorum. Sizlerin göndereceği bir kitap veya film bir insanı yeniden topluma kazandıracaktır."

GAÜN TDP Proje Uzmanı Simge Akbaş da her yıl yaklaşık 300 proje gurubu ve 8 bin öğrenciyle sahaya indiklerini belirtti.

İlk defa cezaevi için bir kampanya başlattıklarına dikkati çeken Akbaş, "Cezaevi için kütüphane oluşturulması' projesi cezaevine önemli ölçüde destek verecek" değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların ardından, öğrencilerin mahkumların durumu hakkında empati kurmaları ve cezaevi yaşantısını daha iyi anlamaları için, "Esaretin Bedeli" adlı film izlenildi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title