Haberler

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım Açıklaması

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Bugün, 361 kurumumuzda 170 bin 300 hükümlü ve tutuklu barınmaktadır" dedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Bugün, 361 kurumumuzda 170 bin 300 hükümlü ve tutuklu barınmaktadır" dedi.

Yıldırım, Elazığ'da, hükümlü ve tutukların çalışmalarının sergilendiği Ahmet Aytar Meydanı'ndaki Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türk ceza infaz sisteminde son 10 yılda çok önemli değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

Bu değişim ve dönüşümle daha modern ceza infaz kurumları yapıldığını belirten Yıldırım, "Bugün, 361 kurumumuzda 170 bin 300 hükümlü ve tutuklu barınmaktadır. Bu Avrupa standartlarında çok büyük bir cesameti ifade etmektedir" diye konuştu.

Yıldırım, 40 bin kişiye okuma yazma eğitimi verdiklerine dikkati çekerek, ceza infaz kurumlarının artık infaz sorumluluğunun ötesinde kendilerine bir eğitim ve öğretim sorumluluğu da yüklediğini ifade etti.

Gelinen noktada infaz sisteminin gelişmiş hukuk sistemlerinin gerisinde olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Hatta iş yurtları, iş eğitimi ve üretimi açısından Avrupa'nın en iyisi olma noktasına geldiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu noktada sistemimizi her geçen gün daha ileri bir noktaya götürme noktasında azmimiz ve gayretimiz devam etmektedir" dedi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da ülkede yeniden tırmanışa geçen terör hadiselerini ve bunları gerçekleştiren terör örgütlerini lanetlediğini belirterek, bu olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlara ve şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Yapılan düzenlemelerle ceza infaz kurumlarının caydırıcılığının yanı sıra ıslah edici taraflarıyla da öne çıktığını ve bunu memnuniyetle müşahede ettiklerini dile getiren Zorluoğlu, "Cezaevlerimizdeki hükümlü ve tutuklularımızın buradaki sürelerini tamamladıktan sonra hayata daha güzel bir şekilde hazırlanmaları, ıslah edilerek cezaevlerinden çıkmaları, çıktıklarında da bir meslek sahibi olmaları bakımından çok önemli çalışmalar ve kurslar cezaevlerinde düzenleniyor" dedi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin ise Doğu ve Güneydoğu illeri arasında fuara ilk olarak Elazığ'ın ev sahipliği yapmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, fuarın bir hafta boyunca açık kalacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Fuarda, Türkiye'deki 36 ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutukluların süs eşyası, ev gereçleri, takı, giyim, mobilya ve gıda ürünleri gibi çalışmaları satışa sunuldu.

Kaynak: AA / Yerel

Murat Zorluoğlu Yavuz Yıldırım Elazığ Yerel Haberler

title