Haberler

    Çeyrek Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? 26 Nisan Altın Fiyatları

    Çeyrek altın fiyatları 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı sabah açılış rakamları ile belli oldu. 112,80 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 754,00 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 112,80 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 754,00 lira oldu. İşte çeyrek altın fiyatları ve altının gram fiyatı hakkında detayları.

    Altının fiyatları yatay seyrediyor. Altının ons fiyatı, yeni haftanın ilk gününde 1.233 dolar seviyelerinde yatay seyrediyor. Cuma günü en yüksek 1.252 doları gören altının ons fiyatı, önceki gün etkisi artan satışların devam etmesi ile düşüşe geçerek günü yüzde 1,19 azalışla 1.233 dolardan tamamlamıştı. Bugün Asya piyasalarında 1.230 dolar sınırına kadar gerileyen altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yatay seyirle 1.234 dolardan alıcı buluyor. Analistler, teknik olarak olası yükselişlerde 1.262 dolar seviyesinin önemli direnç konumuna geldiğini, 1.227 doların ise destek olarak öne çıktığını kaydediyor.

    Altının gram fiyatı ise yaklaşık 10 gündür içinde bulunduğu dar bant içindeki dalgalı seyrini sürdürüyor. Geçen haftayı 112,80 liradan tamamlayan altının gram fiyatı, şu dakikalarda 113 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 185 liradan, Cumhuriyet altını ise 755 liradan satılıyor.

    GEÇTİĞİMİZ HAFTA PİYASALARDA NELER YAŞANDI

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasa beklentileri doğrultusunda faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan indirmesinin ardından döviz kurları ve altın fiyatları geriledi, borsa yükseldi.TCMB, ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 10,50'den yüzde 10'a indirirken, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7,50'de, gecelik borçlanma faiz oranını (faiz koridorunun alt bandı) yüzde 7,25'te sabit tuttu.

    Kararın ardından dolar/TL 4 Nisan'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 2,8087'ye kadar gerilerken, avro/TL de yüzde 0,65 azalışla 3,1950'ye düştü. Dolar kurundaki gerilemenin etkisiyle altının gram fiyatı ise yüzde 1'e yakın değer kaybederek 112,75 liraya indi.

    Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi, döviz kurlarındaki gerileme ve uzun vadeli tahvil faizlerinin yüzde 9,11'e düşmesinden bulduğu destekle yükselişe geçerek, bankacılık sektörü öncülüğünde analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 86.700 puanın üzerine çıktı. En yüksek 86.883,39 puanı gören endeks, şu dakikalarda 86.700 puan seviyelerinde dengelenmeye çalışıyor.

    Analistler, TCMB'nin yeni başkanı Murat Çetinkaya başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından piyasa beklentilerine paralel bir karar çıkmasının piyasaları pozitif etkilediğini ve oluşan güven ile uzun vadeli tahvil faizlerinin de gerilediğini kaydediyor.

    Dün günü yüzde 9,30'dan tamamlayan 10 yıl vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi, TCMB kararının ardından yüzde 9,11'i gördü ve şu dakikalarda yüzde 9,18 seviyelerinde dengelendi.

    Altın fiyatları 1 haftanın en yükseğini gördü

    Dün 1.256 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı, bu seviyelerde tutunamayarak günü 1.250 dolardan tamamlamıştı.

    Bugün Asya piyasalarında güne sakin başlayan altının ons fiyatı, 12 Nisan'dan beri gördüğü en yüksek seviye olan 1.258 dolara kadar çıktıktan sonra kazançlarını geri vererek 1.250 doların hemen altında dengelendi.

    Analistler, dolar endeksinin dünkü değer kaybının etkisiyle yükselişe geçen altının ons fiyatının, satışların sınırlı kalması ile pozitif görünümünü koruduğunu ifade ederek, teknik olarak 1.262 dolar direncinin gündeme gelebileceğini, olası düşüşlerde ise 1.225 dolar desteğinin öne çıkacağını kaydediyor. Dün yüzde 1,1 artışla 113,80 liradan günü tamamlayan altının gram fiyatı da bugün 114,54 ile 1 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Altının gram fiyatı şu sıralarda yatay seyirle 113,81 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 187 liradan, Cumhuriyet altını 762 liradan satılıyor.

    Altının kilogramı 116 bin liraya yükseldi

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda altının kilogramı 116 bin liraya yükseldi. Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMTP) altının kilogramı 116 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında, 10 işlemde 4 milyon 853 bin 590,60 liralık ve 9 işlemde 6 milyon 919 bin 358,12 dolarlık işlem hacmi kaydedildi. Gümüş piyasasında ise 1 işlemde 52 bin 976,53 liralık işlem hacmi görüldü. Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Nadir Döviz, Garanti Bankası, EHG Döviz, Uğuras Kıymetli Madenler ve Rona Döviz şeklinde sıralandı. BIST Altın Endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,76 değer kazandı.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Borsa İstanbul Kapalıçarşı Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title