Haberler

Ceylanpınar'da STK'lardan 'Charlıe Hebdo' Tepkisi

Güncelleme:

Ceylanpınar'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed karikatürleri yayınlamasına basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed karikatürleri yayınlamasına basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Grup adına yapılan açıklamada, derginin 4 sayfasına yer veren Cumhuriyet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı dile getirildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Turan, şunları söyledi: "Danimarka'nın 2005'teki karikatür rezaletinden sonra, Fransa'da 2011'de başlayan ve günümüze kadar sürdürülen karikatür küstahlığı, Charlie Hebdo adındaki provokatör dergi öcülüğünde yapılmaktadır. Geçen hafta bu dergiye yapılan saldırı sonucu, dergi yazarlarının öldürülmesi bahanesiyle, İslama ve Hz. Muhammed'e saldırmak alenice yapılmaya başlanmış ve şer odakları aracılığıyla, bu olay bahane edilerek İslam ve Hz. Muhammed (s.a.v.) mahkum edilmeye çalışılmaktadır. 'Ben Charlie Hebdo'yum (!)' sloganı, yüksek sesle dillendirilmeye başlanmış ve hatta bu slogan, psikolojik baskıyla Müslümanlara bile söyletilmeye çalışılmıştır. Böylece 'Charlie Hebdo'nun rezaletleri, dünyaya kabul ettirilmek istenmiştir."

Yapılan açıklamada, olayı, "Ceylanpınar'dan en yüksek sesle kınıyor ve lanetliyoruz. Hz. Muhammed'e uzanan eller ve diller kurusun diyoruz" denildi. Batının gerçek yüzünü tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Turan, "Charlie Hebdo için Paris'te yapılan büyük yürüyüş, Batının sahtekarlığını, adalet terazisinin eğriliğini gözler önüne sermiştir. Zira Bosna Hersek'te, Afrika'da, Ortadoğu'da, Orta ve Doğu Asya'da yapılan kıyım ve katliamlarla, milyonlarca Müslümanın ölümüne kılını kıpırdatmayan Batının, Fransa'da öldürülen 12 kişi için dünyayı ayağa kaldırması, Batının gerçek yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Turan, tarih boyunca her fırsatta İslama ve Müslümanlara saldıran Batı dünyasının, ifade özgürlüğü kılıfıyla kutsallarımıza hakaret ettiği yetmiyormuş gibi, ülkemizde de kendine Cumhuriyet adını veren ama cumhur'la hiç alakası olmayan sözde gazetenin de 'Charlie Hebdo'nun küstah karikatürlerini sayfalarında yayımladığını" belirtti.

Açıklamada, "Müslümanların ülkesinde, Müslümanların değerlerine alenen saldırılmıştır. Biz bu gazete müsveddesini de kınıyoruz, lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Turan Charlie Hebdo Ceylanpınar Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title