Haberler

Ceylanpınar'da Buruk Bayram

Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan insanlık dramı nedeniyle Kurban Bayramı Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde buruk geçiyor.

Suriye'nin Kobani kentinde yaşanan insanlık dramı nedeniyle Kurban Bayramı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde buruk geçiyor.

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'yi almak için PYD güçleri ile çatışma halinde olması ve mültecilerin Suruç ilçesi ve civar bölgelerde zor koşullar altında barınmaya çalışması Ceylanpınar ilçesinde Kurban Bayramının buruk geçmesine neden oldu. Tüm dünya ülkelerinin Kobani halkına yardım etmesi gerektiğini ifade eden Ömer Elçi, "IŞİD terör örgütü şu an tüm gücüyle Kobani'yi almaya çalışıyor. Allah'ın izniyle Kobani, IŞİD terör örgütünün eline geçmeyecek. Saldırılar nedeniyle evlerini bırakıp Türkiye'ye gelen binlerce Kobanili çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmelerinden dolayı Kurban Bayramımız çok buruk geçti. Bayram olduğunun farkında değiliz. Aklımız şu an Kobani'de başta Türk halkından ve tüm Dünya ülkelerinden Kobani halkına yardım etmelerini istiyoruz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ceylanpınar Şanlıurfa Suriye Kobani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title