Haberler

Ceylanpınar'da 2 Polisin Şehit Edilmesiyle İlgili 3 Kişi Tutuklandı

Güncelleme:

Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın şehit edilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

TÜM KAYITLAR İNCELENDİ

Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurları Feyyaz Yumuşak (25) ve Okan Acar (24), geçen Çarşamba günü evlerinde uyudukları sırada PKK'lılar tarafından vurularak şehit edilmişti. Olayın ardından başlatılan geniş kapsamlı operasyonda, ilçedeki MOBESE kameraları ile iş yerlerine ait güvenlik kameralarının son 48 saatlik tüm kayıtları 200 polis tarafından incelendi.

TELEFON SİNYALİYLE TESPİT EDİLDİLER

Saldırı günü bölgedeki telefon kayıtlarını da incelemeye alan polis, olay anında telefon sinyaliyle bölgede olduğu saptanan bazı kişileri belirledi. Naci Y., Hasan A. ve Sedat A. isimli 3 kişinin, olaydan 1 gün önce ve olayın yaşandığı gece yarısı bölgeye yakın noktalardan araçla geçtiği saptandı. İlçede polislerin şehit edildiği saldırıda PKK'lılara rehberlik yaptığı belirlenen Naci Y., Hasan A. ve Sedat A., evlerine düzenlenen şafak operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

EVİ KİRALAYAN KİŞİ SERBEST KALDI

Gözaltına alınan 3 şüphelinin evinde örgütsel doküman ile emniyete ait krokiler ele geçirilirken, operasyondan 1 gün sonra Kemal K., Ömer K., Mahmut K. ile polislere evi kiralayan ev sahibi Lütfi A. da gözaltına alınmış, Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulamaları tamamlanan şüphelilerden ev sahibi Lütfi A., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Naci Y., Hasan A., Sedat A., Kemal K., Ömer K. ve Mahmut K., emniyetteki ifadelerinin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontöründen geçirilerek, Ceylanpınar Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Zanlılardan M.N.C., S.D. ve Ö.K., çıkarıldıkları nöbetçi mahkemenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

title