Haberler

Ceyhan'da Şeb-i Arus Anma Etkinliği

Ceyhan Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana’nın 742. vuslat yılı dolayısıyla ‘Şeb-i Arus’ anma etkinliği düzenlendi.

Ceyhan Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana'nın 742. vuslat yılı dolayısıyla 'Şeb-i Arus' anma etkinliği düzenlendi.

Ceyhan Belediyesi Aralık ayı kültür etkinlikleri kapsamında Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Şeb-i Arus' programı okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hz. Mevlana'nın hayatı, dünya görüşü ve eserlerine dair bilgiler veren Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörü Hatice Kübra Öztürk, "Hz. Mevlana, büyük hoşgörü felsefesi ile tüm insanlığa örnek olmuş önemli bir şahsiyettir. Bu gece Hz. Mevlana'nın Hakk'a yürüdüğü, kavuşma gecesidir. İlahi aşk ve tevazu membaı olan Hz. Mevlana'nın bu misyonu Anadolu'dan tüm dünyaya yayılmıştır. Hz. Mevlana, Hazreti Peygamber Efendimizin düsturundan devam ederek 'Evvel sensin ahir de sen, biz sadece arada bir hiçiz' diyerek İlahi aşka ermiş bir şahsiyettir. Vuslatının 742. yıldönümü olan bu ulvi gecede Mevlana Hazretlerini en kalbi duygularla yad ediyoruz" dedi.

Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy ve sivil toplum temsilcileri ile birlikte Ankara'da bir takım ziyaretlerde bulunduğu için programa katılamayan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün selamını ileten Ceyhan Belediye Başkan Vekili Sami Özsoy ise Allah'a kavuşmayı düğün günü olarak gören Hz. Mevlana'yı rahmetle yad ettiklerini söyledi.

Program şiir, tasavvuf musikisi, ilahi ve ney dinletisi ile sema gösterileriyle sona erdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hatice Kübra Öztürk Murat Göğebakan Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title