Haberler

Ceyhan Belediyesi'nden Kültür Hizmeti

Ceyhan Belediyesi tarafından kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1.Türk Dünyası Aşıklar Bayramı' Ceyhan'da başladı. Etkinliklerin 2 gün süreceği öğrenildi.

Ceyhan Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Türk dünyası Aşıklar Bayramı' Ceyhan Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda başladı. Saat 20.00'da başlayan programa Türkiye'nin ve Türk dünyasının çeşitli merkezlerinden gelen halk ozanları, hem çaldı hem de söyledi.

Program öncesi bir açılış konuşması yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, programa katılarak davetlerine icabet eden tüm aşıklara, halk ozanlarına ve misafirlere teşekkür ettiğini belirterek, "Programı yapmaktaki amacımız, milli kültürümüzün en önemli yapı taşı olan Halk edebiyatımızı ve ozanlık geleneğimizi gelecek kuşaklara en iyi bir biçimde aktarmaya katkı koymaktır. Üzülerek söylüyorum ki yaşadığımız dönemde popüler kültür maalesef milli kültürümüzü öğüterek yok ediyor. Kültürel bir erozyon yaşıyoruz. Oysa o kadar büyük yaşatılması gereken geleneklerimiz göreneklerimiz var ki bunlardan biri de Halk edebiyatının temel taşı olan Aşıklık geleneğidir. Biz de bu amaçla yola çıkıp böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl ki programı da Ceyhan'ımızın yaşayan en büyük aşıklarından Aşık Kara Mehmet'e atfediyoruz. Yöremizdeki halk ozanlarımızın, aşıklarımızın derlemelerini bir eser haline getirip yayınlatarak kalıcı bir eser bırakmalarına yardımcı olacağız. Bu konuda bir katkı sağlamış olursak kendimizi mutlu hissedeceğiz" dedi.

Ünlü halk ozanı Aşık Maksud'un sunumuyla gerçekleştirilen programda Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, İran Tebriz, Güney Azerbaycan ve Türkiye'nin birçok ilinden çok sayıda halk ozanı ve aşık katıldı.

Programda, Aşık Kemale Methiyeva, Aşık Ali Rıza Ezgi, Aşık Abdykerim İlmatov, Evez Gurbanlı, Aşık Termeyhan Gurbanoğlu, Aşık Erlan, Aşık Mahbob Khalili, Aşık Osman Feymani, Aşık Vuslati ve Aşık Pakizet Adiyeva yaklaşık iki saatlik programda saz ve sözleriyle izleyenlere keyifli saatler yaşattı.

Programa, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, Kurtkulağı Belediye Başkanı Bekir Yılmaz, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, Ceyhan Şairler Ozanlar Yazarlara Derneği Başkanı Ali Atar, Aşık Karamehmet, Aşık Dertli Kazım, Şair Baki Yıldırım, Şair Ayşe Esin İnan ile çok sayıda davetli katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aşıklar Bayramı Hüseyin Sözlü Türkiye Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title