Haberler

Çevrecilerin Eylemi, Kalan Ağaçları Kurtardı

Cavit AKGÜN MUĞLA,(DHA)- MUĞLA'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'deki Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine poliklinik binası yapılması için 8 çam ve 7 zeytin ağacının kesilmesi, çevrecilerin tepkisine neden oldu.

Cavit AKGÜN MUĞLA,(DHA)- MUĞLA'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'deki Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine poliklinik binası yapılması için 8 çam ve 7 zeytin ağacının kesilmesi, çevrecilerin tepkisine neden oldu. İki gün boyunca, geride kalan 11 ağacının başında nöbet tutan çevreciler, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilerinin 'Başka ağaç kesmeyeceğiz' sözü üzerine eylemlerine verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis arkasındaki bahçede, içinde çeşitli branşların yer alacağı, poliklinik binası yapımı için 26 çam ve zeytin ağacından 15'i geçen çarşamba günü kesildi. Vatandaşların ihbarı üzerine kesim yapılan alana gelen Muğla Dayanışma Platformu üyeleri, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. İşçilerin alanı terketmesi üzerine Hastane Başhekimi Dr. Gürsoy Doğan ile görüşen platform üyeleri, 'Konunun muhatabı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, benim yapacağım bir şey yok' cevabıyla karşılaştı.

Çevreciler bunun üzerine geriye kalan 11 ağacın kesilmemesi için bahçede nöbet tuttu. İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, müdür yardımcıları ile birlikte kesim yapılan alana gelip, 'Başka ağaç kesilmeyecek' sözünü verdi. Aldıkları cevap karşısında ikna olan yaklaşık 500 çevre gönüllüsü, hastane bahçesindeki nöbetine son verdi.

Akdeniz Yeşiller Derneği üyesi Mustafa Tuncaelli, 'Kentimizdeki oksijen kaynağımız acımazsızca kesildi. Katliamı önlemek için elimizden geleni yaptık. Bu mücadelemizde olumlu gelişmeler yaşadık. İl Sağlık Müdürü Sayın Cihan Tekin'le bir görüşmemiz oldu. Kendisine bu alana poliklinik yapımına karşı olmadığımızı, ancak ağaçların kesilmemesi için her türlü mücadeleyi sürdüreceğimizi ilettik. Bizi anlayışla karşıladı. Ağaçların başka bir yere taşınması için ortak bir çalışma teklifinde bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde ağaçların başka bir yere nakledilebileceği konusunda bilgi aldık. Cuma gününe kadar vaktimiz var. Bu süre zarfında çözüm bulmamız gerekiyor. Kesim çalışmalarının başlamasının hemen ardından gösterdiğimiz tepki ve eylemimiz olumlu sonuçlar getirdi. Başka bir kesim yapılmayacağına dair verilen söze güveniyoruz' dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İl Sağlık Müdürlüğü Menteşe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title