Haberler

Çevreciler 'Yeryüzü Sofrası'nda İftar Yaptı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki Alakır Nehri üzerine yapılmak istenen HES'leri protesto için gelen çevreciler, kent merkezinde kurdukları 'yeryüzü sofrası'nda vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki Alakır Nehri üzerine yapılmak istenen Hes'leri protesto için gelen çevreciler, kent merkezinde kurdukları 'yeryüzü sofrası'nda vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Alakır Nehri'nin doğduğu Kuzca Mahallesi Karaağaç su kaynağında buluşan çevreciler, 1- 3 Temmuz'daki etkinliklerinin ardından dün ilçe merkezinde bir araya geldi. Akşam saatlerinde Gödene Caddesi'nde kortej yürüyüşü yapan grup, 'Kumluca uyuma Alakır'a sahip çık', ' Hes yapma boşuna, yıkacağız başına' sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup, şarkılar söyledi. 'Biz Alakır Nehriyiz' adlı seremoniyi sahneleyen grup, iftar vaktinde ise hazırladıkları yemekleri yeryüzü sofrasında vatandaşlarla paylaştı. HES yapılmasını engellemek amacıyla 10 yıl önce Alakır Vadisi'ne yerleşen Tuğba Günal ve Birhan Erkutlu'ya destek için geldiklerini söyleyen İnan Maysaru, "Önümüzdeki süreçte ne yapabileceğimizi konuşmak için bir araya geldik. Bu konuda Kumluca halkını bilinçlendirmek istiyoruz. Her arkadaşımız kendi bölgesinde neler yapabilir. Bunları konuştuk. Çünkü aynı sorun Türkiye'nin her yerinde var" dedi. Betül Merkan da "Arkadaşlarımızla birlikte genelde sebzelerden oluşan sağlıklı yiyecekler hazırladık. Biz Kumluca halkının Alakır Nehri üzerinde yapılacak HES'leri protesto etmek amacıyla Alakır Vadisi'ne yerleşen Tuğba ve Birhan'ı yalnız bırakmamasını istiyoruz. Alakır Vadisi bir cennet, bu cennetin sudan sebepler için cehenneme dönüştürülmesini istemiyoruz. Buranın korunması için her şeyi yapabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaağaç Kumluca Antalya HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title